Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Фондация „РеАрт“ – за децата и „Мисия: Добротворител“

Фондация „РеАрт“ – за децата и „Мисия: Добротворител“
Работилница за рисуване върху текстил в НЧ "Иван Вазов - 2014" за набиране на средства за фондация "РеАрт". Снимка: Фондация "РеАрт"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Какви са Вашите добри каузи?

Освен да даряваме с време и внимание деца, лишени от родителски грижи, организирайки тези арт работилници и да подпомагаме тяхното изграждане като личности, с партньорите на фондация “РеАрт” се стремим да разпространим идеологията на доброволчеството в обществото – било то за каузи като на моята фондация или от друго естество. Няма значение, важното е да сме добри и да помагаме на нуждаещите се.

Разкажете повече за събитията, които организирате.

Организираме арт работилници по рисуване и приложни изкуства с децата от центровете за настаняване от семеен тип, както и на още две локации, където родители могат да запишат децата си. Част от таксата отделяме за фондацията и нейните нужди, нещо като бизнес модел с кауза. Повече информация за уроците по рисуване и приложни изкуства може да откриете на страницата на фондацията.

Работилница за рисуване върху текстил в НЧ „Иван Вазов – 2014“ за набиране на средства за фондация „РеАрт“. Снимка: Фондация „РеАрт“

Най-често организираме събития за рисуване върху текстил, тъй като това е нещото, с което аз се занимавам като артист.

Организираме такива работилници по различни базари и фестивали. Били сме част от почти всички хенд мейд базари и фестивали, KvARTal Festival и Lost Ages. Рисуването върху текстил е заложено и в програмата на курсовете по приложни изкуства.
Организираме арт тимбийлдинги за фирми и арт детски рождени дни.

Също така предлагаме ръчно рисувани дрехи по наш дизайн или ваша идея. Ако искате уникална ръчно рисувана дреха, не се колебайте да ни пишете.

Защо тези каузи са важни за Вас и какво Ви вдъхновява да продължите?

Не знам дали тук бих могла да дам конкретен отговор. През цялото ми съществуване съм усещала в себе си нуждата да помагам, че призванието ми е да допринеса с действията си за изграждане на едно по-осъзнато и добродетелно общество. Може би това е и мотивацията ми да не се отказвам, защото вярвам и знам, че за да има промяна в по-голям мащаб, то тя първо трябва да започне от нашия микро свят и искам да предам това мислене чрез примера си. Не може да очакваме, че нещата ще се случват по определен начин без нашето участие и да чакаме някой друг да направи промяната, защото реално ние сме обществото, всеки индивид е част от това общество и ако искаме то да функционира по определен начин, то изначално ние като индивиди трябва да функционираме по този начин. Искам хората да осъзнаят, че не избираме средата, в която се раждаме, но това не ни прави по-малко стойностни, не ни прави по-малко хора, че всеки заслужава равен шанс, че не може да обръщаме гръб на проблема или на децата с увреждания, защото те са част от обществото ни и ако ги оставим на произвола, то някой ден може да се озоват в ролята на слабото звено на обществото.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg