Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

„Добрите българи“ – първата българска общност за Доброто от 2013 г. (ЛЕТОПИС)

„Добрите българи“ – първата българска общност за Доброто от 2013 г. (ЛЕТОПИС)
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

18 февруари 2019 г.

„Добрите българи“ започва поредица от колажи с цитати на известни българи, свързани с Доброто. Първата мисъл е на Васил Левски, а поводът – годишнината от обесването му: „Всичко се състои в нашите задружни сили“.

18 февруари 2019 г.

Появява се и обновеното лого на „Добрите българи“.

26 февруари 2019 г.

„Добрите българи“ имат една мечта: Защо в българския рай няма ангели? Защото ако някой изпадне в беда, ние, българите, му помагаме!“

7 март 2019 г.

Българската компания за хостинг „Суперхостинг“ дарява безвъзмездно хостинга за развитието на онлайн медия dobrite.bg. Новината е обявена във Facebook страницата „Добрите българи“: „Водещата хостинг компания в България Superhosting.bg повярва в нашата добра кауза и е първият голям партньор, който ще подкрепи създаването на бъдещата медия dobrite.bg. Добрите българи се появи във Facebook на 9 март 2013 г. Нашата кауза е да популяризираме добрия пример на онези българи, които с добротата или с успеха си са направили нещо повече за своята общност, квартал, град… Шест години след появата ни почваме да работим върху наша онлайн медия, която да разказва истории за доброто от обикновени хора.“

7 март 2019 г.

За първи път в материали на „Добрите българи“ се появява знакът на двете стиснати ръце. В банера с новината за „Суперхостинг“ знакът присъства все още отделно от логото на „Добрите българи“. Идеята за двете стиснати ръце хрумва на създателя на „Добрите българи“ Момчил Цонев от сходен знак върху печата на Габровската възрожденска община. Всъщност през последните десетилетия преди Освобождението се създават навсякъде български общини, училища и читалища. Освен текстове като името на селището, върху печатите се появяват и знаци, изразяващи народното единение като две стиснати ръце, изгряващо слънце, разлистващо се дърво и др.

9 март 2019 г.

Добрите българи стават на 6 години. В публикация във Facebook страницата за годишнината се посочва, че бъдещият собствен сайт за доброто dobrite.bg ще бъде общностна медия от нов тип.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg