За контакт
info@dobrite.bg


Back

Ники Кънчев: Събираме дарения в храни на Орлов мост в София

Ники Кънчев: Събираме дарения в храни на Орлов мост в София
Ники Кънчев събира дарения в храни на Орлов мост, акция "Защото сме хора". Снимка: Личен архив
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Добрите българи“ споделя историята и призива за дарения, които сподели телевизионният водещ Ники Кънчев във Фейсбук профила си на 29 май 2020:

„Това е продавачът в кварталната бакалия Христо Илиев. От него купувах нещата, които носех на Орлов мост за бездомните и нуждаещите се.

Продавачът в кварталната бакалия Христо Илиев. Снимка: Ники Кънчев

На третата вечер Христо учудено ме попита: Ники, за какво са ти тия еднотипни пликове, защо купуваш едни и същи неща? Обясних му. Като дойде време да плащам, той ми каза цената и след това добави:
“Ще платиш еди колко си, другото е от мен. Искам и аз да се включа”.

И така почти 30 вечери. Разбирахме се без думи. Защото сме хора-Becausеwearehumans. На това май му викат „Предай нататък“.

Утре, събота, 30 май от 11 до 13 часа ще събираме дарения в храни пак на Орлов мост и после нашите доброволци ще ги разкарат по адреси. Който иска, да заповяда!“

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg