Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

За Dobrite.bg

“ДОБРИТЕ БЪЛГАРИ” е общност за доброто. Каузата стартира на 9 март 2013 г. като Фейсбук страница, а неин създател е Момчил Цонев. Целта й е да популяризира примера на онези българи, които с добри дела са направили нещо повече за своята общност, квартал, град. Още в самото начало стотици споделят в социалната мрежа разказаните истории на “Добрите българи”. На 20 декември 2019 г. е официалният старт на общностната онлайн медия на доброто dobrite.bg. Основна концепция на dobrite.bg е да бъде медия и общност в едно чрез споделено изграждане от много личности и организации, с доброволни репортери и нулева търговска реклама. Подробности за редакционната концепция на медията може да прочетете в уводната статия ТУК.

Момчил Цонев, създател на „Добрите българи“

Създателят на „Добрите българи“ Момчил Цонев е културен мениджър, журналист и писател. През 2019 г. е обявен за една от „Най-изявените млади личности на България“ в класацията на Международната младежка камара. През същата година е избран и в класацията на Дарик радио “40 до 40” млади лидери. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, където в момента е докторант по онлайн журналистика. Сред другите му национални начинания са историческият сайт stornik.org и събитийният формат „Нощ на историите“ за споделяне на лични, семейни, родови и селищни истории, “Стародумци” за популяризиране на старите думи в езика ни. Създател е на множество културни начинания в родния му град Габрово – историческата поредица „Габрово – живият град“, Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg, международния фестивал за улични изкуства 6Fest, първата градска компютърна игра Gabroville, първата градска онлайн енциклопедия Gabrovowiki и др. През 2004 г. стартира и новинарският сайт Габрово Daily.


Партньори


Кои са вашите съвременни народни будители, вашите герои днес? Кои са хората, които правят добри и достойни неща за своята общност, за своя квартал, за своя град? Споделете с нас техните истории и нека цяла България знае и се гордее с добрите българи днес! Пишете ни на info@dobrite.bg или във Фейсбук – „Добрите българи“.