Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Dobrite.bg се роди, нека е нашият добър полазник

Dobrite.bg се роди, нека е нашият добър полазник
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Dobrite.bg се роди. Има народно поверие за Игнажден, 20 декември, за обичая „полазване“ и първия човек, който влезе в дома ви, наричан „полазник“. Ако той е добър човек – чака ви добра и успешна година. Нека новата общностна медия за доброто Dobrite.bg бъде нашият полазник тази година.

Създадох „Добрите българи“ като Фейсбук страница преди 6 години, на 9 март 2013 г., за да открие „Кои са вашите герои, кои според вас заслужават да бъдат наречени Добрите българи! Споделете с нас примери за онези българи, които с добротата или с успехите си са направили нещо повече за своята общност, за своя град, за своята страна!“ Още в самото начало стотици споделяха в социалната мрежа разказаните истории на “Добрите българи”.

Дълго време все отлагах да създам и уебсайта dobrite.bg. Създавах какви ли не други сайтове, само не и този. Грешката ми беше, че не си поставих вътрешни срокове и приоритети, които да следвам. Направих като много от нас – забравих някои от най-големите си и хубави мечти. Заех се и с новинарски сайт за родния си град Габрово, който направо окупира времето ми от 2014 г. насам. През последните 6 години се появиха много начинания, вдъхновени от добротворчеството. За част от тях продължих да споделям във Фейсбук страницата „Добрите българи“. За други разказвах в новинарския си сайт Габрово Daily. Някои от най-смислените габровски добри начинания получиха отличието „Габровец на годината“, което създадох в края на 2018 г. На 3 януари 2019 г. едно събитие ме накара да преосмисля коренно какво правя, кое е истински ценното и кое не. И осъзнах, че „Добрите българи“ е КАУЗА, една от най-смислените, които някога съм почвал. Започнах да търся първите съмишленици на медията. Радостен съм, че ги открих в лицето на Суперхостинг, Светлин Наков от Софтуерния университет, както и моя Факултет по журналистика в Софийския университет.

Избрах символично датата 20 декември за старт на dobrite.bg. Да бъдат Добрите българи нашият полазник. Но и защото краят на годината и началото на следващата, както и Коледните празници създават една по-особена общностна енергия. Хората се замислят какво са постигнали, обещават си какво искат да направят занапред, даряват, помагат. Добрата общностна енергия е жизнено важна за една медия, която иска да бъде общностна.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg