За контакт
info@dobrite.bg


Back

Доброволци от Дряново помагат на възрастен фотограф с опожарен дом

Доброволци от Дряново помагат на възрастен фотограф с опожарен дом
Опожареният дом на фотографа от Дряново Радослав Киряков. Снимка: bTV
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Десет броя дарителски кутии в Дряново събират средства в подкрепа на пенсионирания местен фотограф Радослав Киряков, чийто дом е опожарен.

„Винаги съм бил на ниво, име във фотографията, а сега съм едва ли не бездомник, който няма перспектива. Просто животът ми свършва”, споделя Радослав Киряков в репортаж по bTV. Пламъците превзели домът му посред нощ. 70-годишният мъж се пробудил в съня си от ярка светлина. Огънят е тръгнал от стая, съседна на стаята, в която Радослав е спал. Не е имало включени електроуреди, запалена свещ или цигара. Къщата е гредоред. Инсталацията е подменена при ремонта й преди 10 години.

На първо време добри хора му купили дрехи и храна. Други апелират за помощта на строителни фирми и доброволци. Пострадалият е настанен в общинско жилище, в което обаче не може да остане дълго заради наема, който трябва да заделя от пенсията си.

Ето и списък на местата, където до момента са поставени дарителски кутии:

1. Община Дряново
2. Музей „Колю Фичето“
3. Фотостудио „ДВФ“ (Венци Симеонов)
4. Магазин „Стеф“
5. Пицария „Неаполитана“
6. Магазин „Интер“
7. Магазин СВА
8. Хотел „Кентавър“
9. Магазин „Аристо“ в жк. Априлци
10. Магазин за GSM апарати на ул. „Шипка“ 134

Желаещите могат да направят дарение и директно по сметката:

Общинска банка
BIC SOMBBGSF
IBAN BG13 SOMB 9130 1068 1228 01
Радослав Антонов Киряков

За написването на статията са използвани следните източници на информация: Община Дряново и bTV.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg