За контакт
info@dobrite.bg


Back

Пет пъти повече бебета има в селото, осиновило 16 щъркелови гнезда

Пет пъти повече бебета има в селото, осиновило 16 щъркелови гнезда
Снимката е илюстративна. Pixabay
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Пет пъти повече деца са се родили в гоцеделчевското село Баничан, което осинови 16 щъркелови гнезда, съобщава БНР.

„Радостното за нас е тази година, че бабинчетата ни са в повече – 15. От дълги години такава радост не сме имали“, споделя председателят на читалището в селото Румяна Джибова .

Интересът към инициативата на читалището за осиновяване на всички щъркелови гнезда в Баничан, която получи световна популярност, със сигурност е повлияла младите семейства да се върнат у дома и да имат повече деца, казва още Румяна Джибова.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: статия на БНР – програма „Хоризонт“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg