За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Социален патронаж“ в София ще доставя лекарства и храна по домовете на самотни възрастни

„Социален патронаж“ в София ще доставя лекарства и храна по домовете на самотни възрастни
Снимката е илюстративна. Pixabay
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Чрез общинското предприятие „Социален патронаж“ Столична община организира доставка по домовете на лекарства и храна на самотно живеещи възрастни хора, които нямат близки, с хронични заболявания или трудно подвижни. Телефонът за връзка е 02 8188522 и 02 8188523. Доставката ще се извършва от общински служители и при нужда от доброволците на Столична община и БЧК.

Молим да разпространите тази информация, кажете на вашите възрастни съседи или я копирайте, принтирайте и залепете по входовете на кооперациите си.

Сред останалите мерки, които Столична община е взела във връзка с въведеното извънредно положение у нас, са:

✅ Клубовете на пенсионера се затварят.

✅ Центровете за социални услуги остават затворени за външни хора и със засилена дезинфекция.

✅ Продължава работа на кризисния център за бездомни, като излизането ще бъде при необходимост.

В статията е използвана информация, публикувана в официалния Фейсбук профил на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Уточняваме, че статията не обобщава всички приети мерки по време на извънредното положение.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg