За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Добрите българи“: Доброто ще победи COVID-19

„Добрите българи“: Доброто ще победи COVID-19
"Доброто ще победи" - кампания на "Добрите българи" в борбата срещу новия коронавирус COVID-19
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Ще се оправят работите. Злото не е трайно, доброто е господар на човешкото сърце“, казва Елин Пелин в повестта „Гераците“. „Добрите българи“ е кауза, която вярва, че дори да минаваме през лоши времена, злото не е трайно и задружно ще минем и през това препятствие. Сега е момент да мислим не само за себе си и собственото здраве, но и за добруването и здравето и на останалите хора около нас – близки или не. Сега е момент да бъдем отговорни и дисциплинирани. Един бездушен вирус – повече отколкото който и да е човек – ни показва, че всяко наше действие, добро или лошо, може да повлияе не само нас, нашето семейство и приятели, но и цял свят.

Сега е момент да се замислим, че едно наше действие може да промени стотици съдби. Можем да заразим с вирус слаби, болни, възрастни. Но можем и да пренесем добър пример върху стотици и хиляди, „да заразим с добро“, колкото и иначе неудачно сякаш да звучи този израз.

Сега е момент да си направим равносметка, да останем насаме със себе си и да претеглим докъде сме стигнали в живота и къде искаме да бъдем. И да почнем да бъдем такива, каквито сме в мечтите си. Защото животът може да се преобърне за миг и да промени света ни изцяло. Защото утре може да е късно. Защото живеем всеки ден, а умираме само веднъж. Но и зависи как го живеем този живот и какво ще оставим след себе си. И никога не забравяйте кой е господарят на нашите сърца.

Доброто ще победи.

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg