Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Дънов: Всеки ден извършвай по едно добро

Дънов: Всеки ден извършвай по едно добро
Петър Дънов. Архивна снимка: petardanov.com
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 11 юли 1864 г. е роден Петър Дънов. Споделяме с вас няколко негови мисли за доброто.

Чували сте народната поговорка „Няма ненаказано добро“. Не се оставяйте на нея да ви обезсърчи. Дънов казва: „Доброто никога не пропада. Няма случай в историята на човечеството, когато доброто да не се е върнало при онзи, който го е направил, и то с лихва.“ Правете добро и не очаквайте нито наказание, нито връщането му с лихва. Това добро ще ви се върне, когато не го очаквате.

Чували сте и друго: „Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле“. Ето това мислене ни убива като общество. Дънов казва: „На другите да бъде добре – тогава и на мен ще бъде добре. Това е максимата, с която човек ще преодолее много мъчнотии.“ Ако тази мисъл я имат и споделят повече хора, обществото ще се развива към по-добро.

Да почетем Петър Дънов с още негови мисли:

Всяка мисъл, добра или лоша, се връща при своя източник, като носи със себе си придобивките от своето пътуване. Никой не може да избегне последствията на своите мисли, чувства и постъпки.

Лошото не можеш да изпъдиш с лошо. Тогава то става по-силно. Замести лошото с добро. На лошата мисъл противопостави добра мисъл.

Единственото нещо, което повдига човека, е работата. За да проявите в каквото и да е направление, трябва да работите. Работата е свещено нещо. Работа, вършена с любов, е щастие.

Обръщайте внимание на добрата страна на живота.

Мнозина ме питат защо трябва да бъде човек добър. Много просто. Човек трябва да е добър, за да бъде здрав. Доброто, добродетелта е първото условие за здравето на човека.

Дойде ли ви добра мисъл, не я пренебрегвайте, изпълнете я веднага – тя ще ви повдигне.

Добрият човек дава и не мисли какво е дал, кому е дал, защо е дал, заслужено ли е дал.

Хубавите мисли привличат доброто.

Всеки ден извършвай по едно добро. Всеки ден казвай на някого по една блага дума.

Свободата на човек зависи от доброто, което прави.

Търсете доброто в човека и не се страхувайте. Щом държите доброто в съзнанието си, той ще бъде винаги добре разположен към вас. Свържете ли се с лоша черта на човека, вие го настройвате против себе си и го правите ваш неприятел.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg