Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Фондация „Можем заедно“: „Когато сме заедно, можем повече“

Фондация „Можем заедно“: „Когато сме заедно, можем повече“
Езда в конна база "Ахил". Снимка: Фондация "Можем заедно"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Представете се…

Казвам се Ваня Тодорова и съм председател на фондация „Можем Заедно“. След дългогодишна практика като професионален преводач, преди 7 години, съдбата ме насочи към една съвсем нова и непозната дейност – работа с коне. С много усилия, любов и подкрепа на близки хора изградихме конна база „Ахил“ в близост до София като център за обучение по конна езда и различни активности с коне за деца и възрастни, където да могат да прекарат приятно времето си, да си починат сред красива природа и да се насладят на контакта си с най-красивите животни – конете. Преди три години успях да осъществя свое голямо желание – терапевтична работа с коне за деца със специфични потребности – дейност, за която самата аз надграждам и развивам своите знания, обучение и образование с намерението да се превърне в моя основна дейност.

Ваня Тодорова, председател на фондация „Можем Заедно“. Снимка: Личен архив

Представете Вашата организация…

Фондация „Можем Заедно“ е създадена през 2018 г. и обединява усилията на Ваня Тодорова, Рада Келевска и Антоанета Лазарова за по-щастливо бъдеще на децата с неравностойно положение. Основна цел на фондацията е да подкрепя провеждането на терапевтична дейност с коне за деца и възрастни със специфични нужди, както и да повишава информираността на обществото относно тези деца, да ги извади от „сянката“ и социалната изолация и да ги покаже такива, каквито са – с техните мечти, желания и нужди.

Фондацията изгради надеждно и устойчиво партньорство с конна база „Ахил“, където се провеждат терапевтичните сесии. С общи усилия вече имаме на разположение кротки коне, обучени да работят с деца с увреждания, подходящо оборудване за конете, както рампа за качване и слизане от коня и специалисти с необходимата квалификация за работа с нуждаещите се.

Занимания на Фондация „Можем заедно“ в конна база „Ахил“

Какви са Вашите добри каузи?

Терапевтичните активности с коне са много популярен в света, но нов за България, метод за комплексна рехабилитация при различни физически, психически, поведенчески, емоционални, комуникативни, социални и сензорни увреждания и нарушения. За целия период на дейността си сме постигнали значително подобрение при деца с аутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, синдром на Даун, умствено изоставане, детска церебрална парализа, нарушения на зрението, слуха и говора. Работили сме с повече от 50 деца, много от които ни посещават от самото начало.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg