За контакт
info@dobrite.bg


Back

WWF с програма „Стани закрилник на мечка“

WWF с програма „Стани закрилник на мечка“
WWF с програма "Стани закрилник на мечка"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Екологичната организация WWF (Световен фонд за природата) обяви програма „Стани закрилник на мечка“. Всяка година близо 100 мечки стават жертва на бракониери. За последните 10 години броят на мечките в България е намалял наполовина по данни на Министерството на околната среда и водите.

Ако мече загуби майка си в резултат на бракониерски лов, то се доближава до населени места и може да загине. Желанието на WWF е да спрем намаляването на броя на мечките и да създадем условия за стабилизиране на популацията им. „Ще можем да се погрижим и за хората, чиито дворове, пчелини и домашни животни са застрашени от мечки. С това не само ще намалим стопанските щети, но и риска от злополуки с хора. Ще се постараем да намерим хармония между човека и мечката – един от най-емблематичните бозайници в България“, споделят още от WWF.

3 ВАЖНИ СТЪПКИ НА ПРОГРАМАТА НА WWF
 
1. Да съберем екип от най-добрите специалисти в България;
2. Да определим кои са най-значимите опасности за мечките в България, какво поражда конфликта им с хората, кои са най-ефективните средства за дългосрочното му намаляване, като използваме научни данни и експертизи;
3. Да сформираме Спасителен мечешки отряд, който ще помага при спешен случай на осиротяло мече, пострадала мечка или мечка, която навлиза в населено място.

КАК ДА СТАНЕТЕ ЗАКРИЛНИК НА МЕЧКА

Програмата предлага възможност да направите онлайн дарение на сайта им ТУК. Когато общата сума на дарението достигне 25 лв., дарителят ще получи като подарък календара на WWF за 2021 г., напечатан на FSC-сертифицирана хартия, добита с грижа за гората и нейните обитатели. При достигане на дарение от 70 лв. или повече, дарителят ще получи като подарък плюшено мече.

Източник на информацията: сайт на WWF

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е първата българска общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg