Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Семейство прави коледни играчки, за да лекува сина си

Семейство прави коледни играчки, за да лекува сина си
"Нека помогнем на Макси да оздравее"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Семейство от Пловдив изработва коледни играчки, а средствата са за рехабилитация на 10-годишния им син Макси, който е с детска церебрална парализа.

След 18 години борба за дете, Ирина и Краси сбъдват най-голямата си мечта преди 10 години. Точно на Коледа те получават писмо, че са одобрени за осиновяване. И така в живота им се появява 4-месечният Макси, разказват в репортаж от Bulgaria On Air. Когато детето е на 1 година обаче, разбират тежката диагноза – детска церебрална парализа. 

Съветват ги да оставят Макси, но Ирина и Краси вече толкова са се привързали и обикнали детенцето, че сърце не им дава да го направят. Взимат може би едно от най-трудните решения в живота си, това да не изоставят за втори път едно сираче, а да го обичат, обгрижват и дадат всичко от себе си, за да победят доколкото е възможно тежката диагноза.

Сега Макси е в трети клас и ходи на училище, а майка му е неотлъчно до него.  „Всичко разбира, иска да е с децата, има желание да направи нещо, познава буквите, числата, знам, че няма да бъде като всички останали, но те го възприемат много добре. Той е на 10 години, но той е бебенце, все едно е на 1 година“, обяснява майката на Макси – Ирина Младенова.

За да се подобрява състоянието на детето, то се нуждае от рехабилитация, която финансово изправя семейството пред сериозно предизвикателство. Бащата на Макси е готвач, но е съкратен от работа. Прекарал е и два инфаркта. За да си помага финансово, семейството изработва коледна украса.

Пожелават си от Дядо Коледа нова проходилка за Макси. Искат да си осиновят и момиченце и не спират да вярват, че чудесата се случват, не само на Коледа, стига да вярваш в тях.

Дарителска сметка :

BG54UNCR70001521431391 – лева
BG70UNCR70001521431394 – евро

Paypal irina.maksi@mail.bg

ДСК сметка BG47STSA93000015356284

Страницата, на която се продават играчки, изработени от родителите на Макси: Нека помогнем на Макси да оздравее.

Източник на информацията: Bulgaria On Air

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg