Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Фондация „РеАрт“ – за децата и „Мисия: Добротворител“

Фондация „РеАрт“ – за децата и „Мисия: Добротворител“
Работилница за рисуване върху текстил в НЧ "Иван Вазов - 2014" за набиране на средства за фондация "РеАрт". Снимка: Фондация "РеАрт"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Добрите българи“ представя фондация „РеАрт“, която организира арт работилници за деца от центровете за настаняване от семеен тип. Неин основател е Габриела Стоименова, с която разговаряме за събитията, целите и каузите на „РеАрт“.

Габриела Стоименова. Снимка: Личен архив

Представете Вашата организация.

Създадох Фондация “РеАрт” през март 2018 г. на своя глава и със собствени средства. Бях изключително вдъхновена от последната организация, в която  бях доброволец – “Подарете Време”. С тях посещавах същите деца, но с цел да им помагам с уроците и правилната насока за образование и кариера. Точно тези посещения ми помогнаха да изградя приятелски взаимоотношения с децата, което реално е най-важното и ключово – да привлечеш интереса на деца и да спечелиш тяхното доверие. Виждаш с времето как децата се променят и се разкриват пред теб.

Главната цел на фондацията „РеАрт“ е чрез забавни и интересни занимания в арт работилници да възпитаме в децата ключови качества като търпение, усет към детайла, креативно мислене, концентрация и задържане на вниманието за дълъг период от време в дадено занимание. Едни от най-важните и ценени качества на работното място.

В началото имаше много ентусиасти, които имаха желание да се включат в тази кауза, които по един или друг начин спомогнаха за това фондацията днес да е това, което е, и да продължава да се развива, но в момента само аз съм главното действащо лице. По-правилно казано, аз съм единственият член на фондацията, тъй като все още си партнирам по различни проекти като „Мисия: Добротворител“ с „Подарете Време“ и Народно читалище “Иван Вазов – 2014”. Различни хора се включват еднократно или периодично, когато имам нужда примерно от Графичен дизайнер или Счетоводни услуги, предоставят ни безвъзмездно пространства за организиране на арт работилници, но истината е, че това работи до даден момент. За да мине фондацията на следващо ниво, й е нужен силен и отдаден екип. Хора, които да помагат с набиране и разпределение на дарения, доставянето им в дома, както и с организиране на занимания с децата. Това е и главната цел в момента, да създам екип, който да подпомогне разрастването на дейността на фондацията.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg