Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

На Богоявление си пожелай нещо добро и Бог ще го изпълни

На Богоявление си пожелай нещо добро и Бог ще го изпълни
Река Сивек и църквата "Свето Благовещение" в Етнографски музей на открито "Етър" Габрово. Снимка: ЕМО "Етър"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На Богоявление желанията се сбъдват. В нощта срещу Богоявление (или Йордановден, 6 януари) се отварят небесните порти и сам Господ застава на тях. Който си пожелае нещо добро от сърце, Бог чува и го изпълнява. За това народно поверие разказват от Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово.

Красивото в празниците е, че създават една особена и силна колективна енергия, породена от насочените мисли на голяма общност към нещо определено. Вярване, свързано с определена дата, може да отключи и лична мотивация за развитие. Всички знаем за новогодишните обещания – обещаваш си да направиш нещо през идващата година.

Ако пък сте скептични към подобни поверия, не е нужно да вярвате насила в нещо. Независимо дали вярвате или не, важно е да помните, че истинското Добро не е мисъл, а действие. Направете обикновено Добро днес, не си обещавайте да е след ден, седмица, месец. Правете всекидневно Добро за своята общност, за града си, за страната.

Изображение: Река Сивек и църквата „Свето Благовещение“ в Етнографски музей на открито „Етър“ Габрово. Снимка: ЕМО „Етър“

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg