За контакт
info@dobrite.bg


Back

На Богоявление си пожелай нещо добро и Бог ще го изпълни

На Богоявление си пожелай нещо добро и Бог ще го изпълни
Река Сивек и църквата "Свето Благовещение" в Етнографски музей на открито "Етър" Габрово. Снимка: ЕМО "Етър"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На Богоявление желанията се сбъдват. В нощта срещу Богоявление (или Йордановден, 6 януари) се отварят небесните порти и сам Господ застава на тях. Който си пожелае нещо добро от сърце, Бог чува и го изпълнява. За това народно поверие разказват от Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово.

Красивото в празниците е, че създават една особена и силна колективна енергия, породена от насочените мисли на голяма общност към нещо определено. Вярване, свързано с определена дата, може да отключи и лична мотивация за развитие. Всички знаем за новогодишните обещания – обещаваш си да направиш нещо през идващата година.

Ако пък сте скептични към подобни поверия, не е нужно да вярвате насила в нещо. Независимо дали вярвате или не, важно е да помните, че истинското Добро не е мисъл, а действие. Направете обикновено Добро днес, не си обещавайте да е след ден, седмица, месец. Правете всекидневно Добро за своята общност, за града си, за страната.

Изображение: Река Сивек и църквата „Свето Благовещение“ в Етнографски музей на открито „Етър“ Габрово. Снимка: ЕМО „Етър“

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg