За контакт
info@dobrite.bg


Back

Дарете топли дрехи и обувки за центъра за бездомни в София

Дарете топли дрехи и обувки за центъра за бездомни в София
Снимката е илюстративна. Pixabay
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кризисният център за настаняване на бездомни хора в София има нужда от топли дрехи и обувки за своите обитатели. Това сподели директорът на центъра Пепи Джуренов пред БНР. Центърът не се нуждае от храна, тъй като Столичната община е осигурила достатъчно средства за закупуване на храна.

От центъра нямат възможност за транспорт на даренията, затова молят желаещите да дарят да го направят на място. Адресът на Кризисния център за настаняване на бездомни хора в София е кв. „Захарна фабрика“, блок 51А. Дежурствата на персонала са на график от 24 часа, 7 дни в седмицата, така че по всяко време има кой да приеме даренията.

По разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова в момента заради ниските температури работното време на центъра е удължено и е 24 часа. Принципно времето за приемане на бездомни хора е 18:00 до 10:00 часа.  

Около 70 души са приютени в центъра в последните няколко дни, капацитетът му е 170 човека.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg