За контакт
info@dobrite.bg


Back

Помогнете на бездомните хора и животни в ледените дни

Помогнете на бездомните хора и животни в ледените дни
"Спаси София": Да се погрижим за бездомните хора и животни в ледените дни
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Призив да помогнем на бездомните хора и животни в студените дни на зимата публикуваха от организацията „Спаси София“. Ето и техният апел, разпространен през социалната мрежа Фейсбук:

„Идва поредица от „ледени дни“, максималните температури ще останат отрицателни, а минималните ще бъдат -10С, -15С. Това е сериозно изпитание за бездомните хора и е опасно за здравето им. Затова нека не оставаме безразлични и като общност направим всичко, за да помогнем на нашите съграждани:

Ако видите бездомен човек го попитайте дали има нужда от помощ. Ако това е така: Звъннете на 112, така че Полицията да закара човека в беда в Кризисния център на Столичната община, който ще предостави настаняване и топъл обяд.

Можете да се свържете също с контактния център на СО на тел. 0700 17 310 (денонощно), със Столичен инспекторат на тел. 02 987 55 55 (денонощно) или с Дирекция Социални дейности на тел. 02 8035 909 (в раб. време).

При възможност, подарете на бездомните ни съграждани топли дрехи, особено обувки, чорапи, ръкавици, шапки и шалове, които да ги защитават от студеното време.

Закупуването на топла супа или обяд също е жест, за който със сигурност ще ви бъдат благодарни.

„Спаси София“: Да се погрижим за бездомните хора и животни в ледените дни

Молим, не подминавайте и бездомните животни:

Отворете входовете си за животинките и им направете импровизирано легло със стара дреха или парцал. Поне за няколко дни докато отмине леденото време, което е изпитание и за тях.

Дайте им храна, така че да няма нужда да излизат.

Почукайте по предния капак на двигателя преди да запалите колата! Това е много важно, тъй като малки кученца и котки често се крият там заради топлината от двигателя. Ако автомобилът тръгне – това може да доведе до тежки увреждания и смърт на животните. Едно почукване спасява живот!

Молим да споделите поста. Нека си помагаме взаимно и бъдем човечни защото добрината се връща многократно!“

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg