Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

267 300 лв. са дарени на болницата в Ловеч

267 300 лв. са дарени на болницата в Ловеч
Дарение за МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД – Ловеч. Снимка: Община Ловеч
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

267 300 лв. са дарени на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – Ловеч в последните дни, от 26 март до 6 април 2020 г. Средствата са от дарители от цялата Ловешка област – 21 фирми от Ловеч, 3 фирми  от Троян, 2 фирми от Летница, 1 фирма от Тетевен, 3 физически лица. Голямата част от дарителите изрично са пожелали анонимност, съобщават от болницата.

Със събраната сума са договорени, авансирани или заплатени медицински консумативи и оборудване, чието право на ползване  безвъзмездно, безусловно и безсрочно е отстъпено на болницата в Ловеч. Част от дарението вече е предадено на болницата.

На 13 април са предадени на болницата пет броя инфузионни перфузори от „Б. Браун“ – Германия. Перфузорите са преносими спринцовкови инфузионни помпи, които се използват за прецизно венозно вливане на терапевтични средства.

Сред даренията са още:

1. Респиратори – 2 стационарни и 1 транспортен, както и  1 бр. пациентски монитор от фирма „Дрегер“ – Германия;

2. Ултразвуков ехограф – 1 бр.  от „Сименс“ – Германия;

3. Защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния персонал от „Булбио“ – България,

4. Реанимационни легла 4 бр. от „Хилром“ – Франция;

5. Компютри 2 бр. и един монитор;

6. Пациентски монитори  6 бр. от „Комен Медикал“ – Китай;

7. Хладилник за съхранение на кръвни продукти и плазма 1 бр.  – „Филип Кирш“ – Германия;

8. Видеоларингоскоп – 1 бр. и консумативи за него – „Макграф“-САЩ и 2 бр. фиброоптични ларингоскопи „Далхаузен“ –Германия.

9. Договорени са общо 27 бр.  консумативи за ларингоскопи  Mac Blade  от четири вида.

Ръководството на Община Ловеч сърдечно благодари на всички дарители – от най-крупните фирми до последния гражданин, които са отделили средства за борба с коронавируса. За пореден път бизнесът показа, че има голямо сърце и прави всичко възможно да осигури живoтocпacявaщ буфер за непредвидени ситуации. Така се осигуряват условия за нормална и безопасна работа в отделенията.

„Даренията са изключително нaврeмeннa пoмoщ, особено като знаем, че тaзи инициaтивa  води след себе си и ощe дaритeли. Това е пример за цялото общество, защото показва как в трудни моменти можем да се обединим и да сме солидарни с нуждаещите се. Този жест на солидарност за нас е изключително важен, защото разширява границите на човечността“, каза кметът Корнелия Маринова.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg