За контакт
info@dobrite.bg


Back

267 300 лв. са дарени на болницата в Ловеч

267 300 лв. са дарени на болницата в Ловеч
Дарение за МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД – Ловеч. Снимка: Община Ловеч
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

267 300 лв. са дарени на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – Ловеч в последните дни, от 26 март до 6 април 2020 г. Средствата са от дарители от цялата Ловешка област – 21 фирми от Ловеч, 3 фирми  от Троян, 2 фирми от Летница, 1 фирма от Тетевен, 3 физически лица. Голямата част от дарителите изрично са пожелали анонимност, съобщават от болницата.

Със събраната сума са договорени, авансирани или заплатени медицински консумативи и оборудване, чието право на ползване  безвъзмездно, безусловно и безсрочно е отстъпено на болницата в Ловеч. Част от дарението вече е предадено на болницата.

На 13 април са предадени на болницата пет броя инфузионни перфузори от „Б. Браун“ – Германия. Перфузорите са преносими спринцовкови инфузионни помпи, които се използват за прецизно венозно вливане на терапевтични средства.

Сред даренията са още:

1. Респиратори – 2 стационарни и 1 транспортен, както и  1 бр. пациентски монитор от фирма „Дрегер“ – Германия;

2. Ултразвуков ехограф – 1 бр.  от „Сименс“ – Германия;

3. Защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния персонал от „Булбио“ – България,

4. Реанимационни легла 4 бр. от „Хилром“ – Франция;

5. Компютри 2 бр. и един монитор;

6. Пациентски монитори  6 бр. от „Комен Медикал“ – Китай;

7. Хладилник за съхранение на кръвни продукти и плазма 1 бр.  – „Филип Кирш“ – Германия;

8. Видеоларингоскоп – 1 бр. и консумативи за него – „Макграф“-САЩ и 2 бр. фиброоптични ларингоскопи „Далхаузен“ –Германия.

9. Договорени са общо 27 бр.  консумативи за ларингоскопи  Mac Blade  от четири вида.

Ръководството на Община Ловеч сърдечно благодари на всички дарители – от най-крупните фирми до последния гражданин, които са отделили средства за борба с коронавируса. За пореден път бизнесът показа, че има голямо сърце и прави всичко възможно да осигури живoтocпacявaщ буфер за непредвидени ситуации. Така се осигуряват условия за нормална и безопасна работа в отделенията.

„Даренията са изключително нaврeмeннa пoмoщ, особено като знаем, че тaзи инициaтивa  води след себе си и ощe дaритeли. Това е пример за цялото общество, защото показва как в трудни моменти можем да се обединим и да сме солидарни с нуждаещите се. Този жест на солидарност за нас е изключително важен, защото разширява границите на човечността“, каза кметът Корнелия Маринова.

Източник на информацията: Пресцентър на Община Ловеч

Dobrite.bg събра полезната информация за COVID-19 в една статия – здравна информация, тест, как да дарим и да станем доброволец и др.: Доброто ще победи COVID-19 (ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ)

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg