Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Доброто ще победи COVID-19 (ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ)

Доброто ще победи COVID-19 (ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ)
Доброто ще победи COVID19 - кампания на "Добрите българи"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

В началото на извънредното положение „Добрите българи“ поде кампанията #ДобротоЩеПобеди. Посланието на Dobrite.bg от 14 март може да прочетете тук. Призовахме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. От началото на извънредното положение у нас Dobrite.bg не спира да публикува информация за дарители и доброволци, призиви за помощ, да разказва за днешните герои на доброто. В тази статия се обобщава най-полезната информация онлайн за COVID-19 у нас – здравна информация, дарителство, доброволчество и др.:

Единен информационен портал за COVID-19 coronavirus.bg

Създаден е единен информационен портал за COVID-19 в България, който е официален източник на информация относно мерките за борба с разпространението на новия коронавирус в България, включително здравните, икономическите и социалните последици от епидемията. Порталът е достъпен на адрес coronavirus.bg.

Д-р Иван-Асен Шишманов, лекар в Клиниката по кардиология на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, заедно със свои колеги от болницата, създаде информационен портал covid.bg, в който ще откриете:

  • Как да се предпазим от заразяване с COVID-19?
  • Маски – кога и как да ги използваме?
  • Отговори на най-често задаваните въпроси свързани с COVID-19
  • Тест – в случай, че не се чувствате добре

Министерство на здравеопазването поддържа на сайта си секция с официална информация за коронавирус COVID-19 /за граждани и медицински специалисти, включително важни телефони за връзка. Посетете тук.

Още полезни връзки от сайта на Министерство на здравеопазването: Как да предпазим себе си и околните // Актуализирани въпроси и отговори относно новия коронавирус // Препоръки за потребителите при покупка на продукти за лична хигиена, в. т.ч. и дезинфекция // Подготовка на работното ви място за COVID-19

Платформа Dobrovolets.bg за доброволци в борбата срещу COVID-19

Платформата Dobrovolets.bg набира доброволци в подкрепа на националния оперативен щаб за борбата срещу COVID-19.

Дейностите, за които се търсят доброволци, са:

  • Болнични заведения и свързани с тях (немедицински) дейности
  • Болнични заведения и свързани с тях медицински дейности – само за медицински лица
  • Дейности, свързани с нуждите на Националния кризисен щаб
  • Дейности, свързани с нуждите на Министерство на вътрешните работи
  • Дейности, свързани с нуждите на Министерство на здравеопазването.

Дарения

Национална кампания DMS SOLIDARNOST за дарения в подкрепа на медиците

DMS кампания цели да събере 5 млн. лв. в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19. Може да дарим 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС). Може да дарите по банков път, с банкова карта Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal. Вижте страницата на DMS кампанията за повече информация.

Дарителски сметки на болниците у нас

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) изготви интерактивна карта на общинските болници у нас с актуални данни за откритите дарителски сметки. Картата е достъпна на следния адрес ТУК, но работи само с Google Chrome, Internet Explorer и Adobe Reader.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg