Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

„А1“ с безплатно приложение срещу телефонни измами

„А1“ с безплатно приложение срещу телефонни измами
А1 с мобилно приложение срещу телефонни измами А1 Guard
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мобилният оператор „А1“ създаде първото безплатно приложение в България, което помага на потребителите да предпазят себе си и своите близки от телефонни измами. A1 Guard е достъпно за абонатите на всички мобилни оператори у нас, както и за ползвателите на фиксирани телефони от „А1“.

Услугата е част от кампания, която се провежда в партньорство с МВР. Нейната цел е да насочи общественото внимание към проблема с телефонните измами и да предостави безплатно решение за защита на потенциалните жертви.

Както вече органите на реда предупредиха, създалата се здравна ситуация с пандемията от COVID-19 може да се използва в предстоящи сценарии на телефонните измамници.

Подобни рискове съществуват и в момента, тъй като вече беше обявено създаването на доброволни организации, които да помагат на възрастните. Това събуди страховете, че телефонните измамници биха могли да се представят за доброволци от групи за подкрепа или за медици, предлагащи лечения срещу опасния вирус на техен близък.

„В периода на пандемията на COVID-19 е възможно да се появят нови сценарии за телефонни измами – участниците в престъпните схеми могат да се представят за доброволци от групи за подкрепа, лекари, които търсят пари за лечение и изследвания, възползвайки се от страха на хората“, заяви директорът на ГДНП, главен комисар Христо Терзийски.

А1 Guard е приложение за телефони, което предупреждава за потенциални телефонни измами, като позволява да бъде ограничена входящата комуникация с непознати на ползвателя номера. Предлага се безплатно в Google Play и App Store. Приложението се състои от две части – Управляващ номер и Защитен номер. Решението дава възможност за автоматично блокиране или пренасочване на входящите обаждания на защитения номер към друг – управляващ потребител, предварително избран от защитения абонат. Управляващият потребител определя т.нар. „безопасен списък“, съдържащ до 30 номера, които могат свободно да се свързват със защитения абонат, и получава нотификация при всяко входящо обаждане от непознат номер към Защитения, което е извън този списък. Управляващият номер може да ползва смартфон с операционна система Android или iOS. Изискването за защитените номера е да разполагат с Android устройство, а в случай че ползват стационарен телефон на А1, iOS устройство или такова без операционна система, то те могат да използват функциите на приложението чрез предварителна инсталация на безплатен номер 1441.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg