За контакт
info@dobrite.bg


Back

Мария Чонкова от пловдивското село Белозем шие и подарява маски

Мария Чонкова от пловдивското село Белозем шие и подарява маски
Мария Чонкова от пловдивското село Белозем шие и подарява маски. Снимка: trafficnews.bg
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

26-годишната Мария Чонкова от пловдивското село Белозем шие и подарява маски за хората, които не могат да открият такива по аптеките. 

Дните вкъщи Мария прекарва на шевната машина и въпреки че шиенето коства време, плат и труд, тя не продава своите маски, а ги дарява – напълно безплатно: „Аз не искам да печеля, оцеляването на човечеството не е бизнес, искам да помагам, към момента мога само с това …“ – пише Мария, която е завършила Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив.

Самата Мария уточнява, че маските са повече от обикновени – простичък плат и малко ластик, но може би все пак ще вършат работа, могат и да се перат всеки ден. Мария изработва маските с парчета плат, които са й под ръка и са останали от изработката на дрехи. Магазините за текстил са затворени и тя няма как да си набави каквито иска платове.

Източник на информацията и снимка: Trafficnews

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg