За контакт
info@dobrite.bg


Back

Сега е моментът да бъдем в помощ на нашите възрастни приятели, познати и съседи

Сега е моментът да бъдем в помощ на нашите възрастни приятели, познати и съседи
Снимка: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Фотографската Фейсбук страница Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia публикува обръщение с призив за помощ към по-възрастните ни близки, които са най-уязвими в извънредното положение и като заплаха от последствията от новия коронавирус COVID-19, атакуващ именно най-възрастните и хронично болните. Ето и посланието на „Етюд-и-те на София“:

„Сега е моментът да бъдем в помощ на нашите възрастни приятели, познати и съседи! Обръщаме се към всички с молба:

– Ако случайно ваш съсед или познат има нужда от помощ – купуване на храна или лекарства – помогнете му, за да не се налага да излиза и да се подлага на опасност от заразяване.

– Ако знаете, че ваши познати са със затруднено придвижване – свържете се с тях и ги попитайте имат ли нужда от нещо.

– Ако видите някой на улицата, на който му е прилошало – свържете се с бърза помощ. Може по този начин да спасите не един човешки живот.

– Ако видите възрастни хора, които не са в състояние да пренесат покупките си, им помогнете.

– Използвайте предпазни средства, за да предпазите тези, които обичате и тези, на които помагате.

– Не създавайте паника, нито пренебрегвайте опасността от зараза.

-Ако самите вие усещате симптоми, не излизайте навън. Обърнете се към специализираните центрове. Така също ще спасите животи.

Бъдете в помощ. Бъдете хора.“

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg