За контакт
info@dobrite.bg


Back

Лекар от „Пирогов“ създаде информационен портал за COVID-19

Лекар от „Пирогов“ създаде информационен портал за COVID-19
Информационен портал за COVID-19 covid.bg
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Д-р Иван-Асен Шишманов, лекар в Клиниката по кардиология на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”, създаде информационен портал във връзка с новия коронавирус и заболяването COVID-19 на адрес covid.bg.

Информацията в сайта covid.bg е съгласувана с проф. Мария Миланова, началник на Клиниката по кардиология и специалистите от болница „Пирогов“, както и с настоящите препоръки на Световната Здравна Организация за превенция и борба с COVID-19.

В сайта можете да намерите информация в следните тематични секции:

 • Как да се предпазим от заразяване с COVID-19?
 • Маски – кога и как да ги използваме?
 • Отговори на най-често задаваните въпроси свързани с COVID-19
 • Тест – в случай, че не се чувствате добре, можете да използвате въпросника в сайта, за да получите насоки как да постъпите. Той съдържа въпроси относно сегашните ви симптоми, както и историята ви за контакт с болни. След като го завършите, ще получите насоки за това как да постъпите, на базата на вашите отговори, например:
 • Да се свържете с личния си лекар
 • Да останете на домашно лечение 
 • Да потърсите специализирана помощ и т.н. 

Имайте предвид, че въпросникът не е еквивалент на медицинска помощ. Ако чувствате, че здравословното ви състояние е силно влошено, моля незабавно потърсете лекарска помощ. 

В случай, че вие или пациентът, за когото бихте искали да попълните въпросника, изпитвате:

 • Тежък задух – недостиг на въздух в покой, посиняване на кожата и/или устните или невъзможност да изречете няколко думи
 • Болка в гърдите – тежест в гръдната област или чувство, че нещо тежко притиска гърдите ви
 • Невъзможност да събудите човека от сън
 • Тежка травма или кървене, което не може да бъде спряно

Моля, незабавно се обадете на телефон 112.

Източник на информацията: https://covid.bg/

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg