Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Помогни на храната да стигне до нуждаещите се с дарение DMS HRANA

Помогни на храната да стигне до нуждаещите се с дарение DMS HRANA
Българска хранителна банка. Снимка: www.bgfoodbank.org
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Подай ръка на храната, призовават от Българска хранителна банка. Може да дарите чрез SMS с текст DMS HRANA на номер 17 777. За всеки 1 дарен лев Българска хранителна банка осигурява 10 порции храна. Може да направите дарение и чрез ePay, PayPal и дебитна или кредитна карта.

Възможно е и дарение с банков превод на сума по желание. Дарителската сметка на фондация „Българска хранителна банка“ е:

Сосиете Женерал Експресбанк АД
Фондация “Българска хранителна банка”
IBAN: BG68TTBB94001525859699 – в лева
BIC: TTBBBGSF

При извършване на дарение чрез банков превод на каса в клон на Сосиете Женерал Експресбанк дарителят не заплаща банкови такси.

Какво е Българска хранителна банка?

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се.

Полезни връзки – как да дарите, как да станете доброволец, как да вземете храна?

Българската хранителна банка е партньор на хранителната индустрия и работи само с юридически лица – регистрирани производители и търговци на храни. Ако сте физическо лице, което желае да дари храна, Българска хранителна банка може да ви свърже с партньорска организация, на която да дарите. Вижте как да дарите храна.

Българска хранителна банка има нужда от доброволци. Те сортират храни и подготвят хранителни пакети. За работа като доброволец или за повече информация, може да се свържете с БХБ на тел: +359 876 406 703 или електронна поща: partners@bgfoodbank.org. Тук може да попълните форма за регистрация като доброволец.

Ако сте юридическо лице с нестопанска цел може да се присъедините към мрежата за хранително подпомагане на БХБ. Запознайте се с критериите и направете заявка тук.

Източник на информация: Българска хранителна банка

Dobrite.bg събра полезната информация за COVID-19 в една статия – здравна информация, тест, как да дарим и да станем доброволец и др.: Доброто ще победи COVID-19 (ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ)

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg