За контакт
info@dobrite.bg


Back

Помогни на храната да стигне до нуждаещите се с дарение DMS HRANA

Помогни на храната да стигне до нуждаещите се с дарение DMS HRANA
Българска хранителна банка. Снимка: www.bgfoodbank.org
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Подай ръка на храната, призовават от Българска хранителна банка. Може да дарите чрез SMS с текст DMS HRANA на номер 17 777. За всеки 1 дарен лев Българска хранителна банка осигурява 10 порции храна. Може да направите дарение и чрез ePay, PayPal и дебитна или кредитна карта.

Възможно е и дарение с банков превод на сума по желание. Дарителската сметка на фондация „Българска хранителна банка“ е:

Сосиете Женерал Експресбанк АД
Фондация “Българска хранителна банка”
IBAN: BG68TTBB94001525859699 – в лева
BIC: TTBBBGSF

При извършване на дарение чрез банков превод на каса в клон на Сосиете Женерал Експресбанк дарителят не заплаща банкови такси.

Какво е Българска хранителна банка?

Българската хранителна банка е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди нуждаещи се.

Полезни връзки – как да дарите, как да станете доброволец, как да вземете храна?

Българската хранителна банка е партньор на хранителната индустрия и работи само с юридически лица – регистрирани производители и търговци на храни. Ако сте физическо лице, което желае да дари храна, Българска хранителна банка може да ви свърже с партньорска организация, на която да дарите. Вижте как да дарите храна.

Българска хранителна банка има нужда от доброволци. Те сортират храни и подготвят хранителни пакети. За работа като доброволец или за повече информация, може да се свържете с БХБ на тел: +359 876 406 703 или електронна поща: partners@bgfoodbank.org. Тук може да попълните форма за регистрация като доброволец.

Ако сте юридическо лице с нестопанска цел може да се присъедините към мрежата за хранително подпомагане на БХБ. Запознайте се с критериите и направете заявка тук.

Източник на информация: Българска хранителна банка

Dobrite.bg събра полезната информация за COVID-19 в една статия – здравна информация, тест, как да дарим и да станем доброволец и др.: Доброто ще победи COVID-19 (ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ)

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg