За контакт
info@dobrite.bg


Back

Руси Христов поддържа споделена зеленчукова градина на село

Руси Христов поддържа споделена зеленчукова градина на село
Снимката е илюстративна. Pixabay
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От две години Руси Христов от великотърновското село Балкан обработва пустееща земя в зеленчукова градина, пише „Янтра днес“. Тя не е в двора му, а точно срещу дома му, край старата фурна в селото. Различното на тази градина е, че мъжът отглежда зеленчуците не за себе си, а за всеки, който има нужда – напълно безплатно. В нея има лук, пипер, краставици и зелен боб.

Пред „Янтра днес“ кметът на Балван Недьо Георгиев е споделил, че лично той е разрешил на Руси Христов да обработва общинския терен, за да не пустее.

Източник на информацията: „Янтра Днес“ . Фотографията е илюстративна, източник: Pixabay

„Добрите българи“ споделя тази новина, защото дава добър пример. Но не трябва да пропускаме и лошия пример – въпреки че Руси Христов се грижи доброволно за мястото и реколтата не е за него, част от неговите съселяни негодуват, че ползва общинското място. Вие от кои българи сте – от тези, които не стоят със скръстени ръце и правят нещо добро или от мрънкащите? Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg