За контакт
info@dobrite.bg


Back

Само за 8 часа българите събраха над 250 хиляди за последните 5 апарата в Александровска

Само за 8 часа българите събраха над 250 хиляди за последните 5 апарата в Александровска
Кампания "България за България" за дарение за Александровска болница. Снимка: helpkarma.com
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

За по-малко от ден онлайн дарителската кампания „България за България“ събра 130 535 евро за Александровска болница в София. С тях ще бъдат закупени и последните 5 от общо 15 договорени респираторни апарати за Александровска болница в София. Кампанията беше организирана в платформата за дарения Helpkarma и нейната цел беше събирането на 222 000 лв. за апаратите. Парите, които са над необходимата сума за закупуването на респиратори, също ще отидат по сметката на болницата.

„Успяхме, България! За по-малко от ден събрахме необходимата сума за 5-те респираторни апарата за Александровска болница!!! Няма по-силно нещо от обединението и за пореден път го доказахме. Поклон!“, пише организаторката Кръстина Стефанова. Вижте кампанията в Helpkarma тук.

Дарителите са над 1500 души, които помагат с от 5 до 3000 евро, плюс 2 големи корпоративни дарения от Ростар – продуктите на Гурменица и Trader.bg, всяко за по един апарат. Най-малката дарителка е на 6 г. с 30 евро. Всички дарения са безусловни.

Източници на информация в статията: Helpkarma, Offnews.

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg