Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Как да помогнем на Коледа и не само

Как да помогнем на Коледа и не само
Подари пакет храна на възрастен човек в нужда в село Розино
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Добрите българи“ публикува част от статията „5 дни до Коледа и 10 начина да помогнем!“ на Калина Дабкова и Деница Събева от „Поколението Z“ – нова студентска онлайн медия на студенти от Факултета по журналистика в Софийския университет. Студентите представят 10 добри инициативи. Срокът за една от тях за съжаление вече е изтекъл – „Стани „Tаен Дядо Коледа“ за коте или куче без дом“, но можете да следите следващите начинания на Animal Hope Varna, които полагат грижи за близо 170 спасени от улицата кучета и котета.

Последният месец от годината се дотъркули и донесе със себе си празничния дух и желанието да бъдем по-добри хора! Дали всички ставаме по-добри около Коледа, за да влезем в списъка на добрите деца на Милия старец или причината е съвсем различна, не знаем, но ние, от Z Generation, вярваме в едно – добро се прави не само по празниците! Затова решихме да подберем 10 инициативи, на които може да помогнете на Коледа и не само!

Ателие „Прегърни ме“

Нали знаете как по Коледа всички започваме денонощно да мислим какви подаръци да вземем на близките си? Подарете им нещо с кауза!

Ателие „Прегърни ме“ дава шанс на изоставени деца да работят с художници, писатели, артисти и да създават картини, парцалени кукли и какво ли още не! Купувайки продукт от техния сайт или от самото ателие, вие давате шанс на десетки изоставени деца да продължават да творят и да мечтаят!

Ателието започва своята дейност през лятото на 2005 г. и до днес то остава малко убежище за деца и младежи, настанени в социални домове и социални институции. Представете си го така: купувайки каквото и да е от тях, вие купувате криле за житейския полет на едно дете!

Оле, мале

Може би сте се срещнали с „Оле Мале“ на Панаира на книгата, Коледния базар или в някой магазин на „Фантастико“? Може би сте останали очаровани от цветните ръчно изработени играчки и сте си казали: „Оле-мале, трябва да си взема една!“.

Всички играчки, които се предлагат от „Оле Мале“, са изработени от майки на деца с увреждания. Сайтът има за цел да подпомогне финансовата им независимост. Събраните средства от продажбата на играчки и дарения се използват, за да се закупят материали за работа, както и за курсове по професионална преквалификация, с цел дълготрайна и смислена възможност на майките на деца с увреждания да се издържат.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи: