За контакт
info@dobrite.bg


Back

18-годишният Иво Христов пише книги, докато се бори за живота си

18-годишният Иво Христов пише книги, докато се бори за живота си
Иво Христов. Снимка: "Живот за Иво"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Има много кампании за набиране на средства за лечението на болни. Но кампанията „Живот за Иво“ е по-различна, защото Иво твори, докато се бори за живота си.

Иво има диагноза „Неврофиброматоза – тип 2” от 2014 г. При това заболяване тялото постоянно образува доброкачествени тумори. При Иво те са в малкия мозък и в областта на гръбначния мозък, което води до опасност да бъдат притиснати важни жизнени центрове.

Откакто е болен, Иво пише. Написва първата си книга „Приятелите умират заедно“ на 13 години, след четири мозъчни операции, извършени от проф. Маджит Самии, неврохирург в института INI в Хановер. Той се сприятелява с момчето и му дава куража да твори.

Иво вече е на 18 години и е написал 8 книги.

Точно на Коледа Иво отново влиза в болница за операция, защото има реална опасност от загуба на слуха.

Можете да подкрепите Иво по следните начини:

DMS кампания – SMS с текст IVCHO на номер 17 777

Дарителска банкова сметка:
BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com – Иво Христов

„Добрите българи“ ви разказа за Иво, защото той е вдъхновение и пример – въпреки болестта, Иво намира сили да твори, да пише книги. Това са Добрите българи. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ е общностна медия за доброто и следва модела на споделеното доброволно създаване.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg