За контакт
info@dobrite.bg


Back

Доброволци направиха къщички за бездомните животни в Добрич

Доброволци направиха къщички за бездомните животни в Добрич
Акция "Къщички за котки и кучета от гуми" в Добрич. Снимка: Преслав Атанасов
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Десетки доброволци от Добрич се включиха в инициативата за построяване на мобилни къщички за бездомни котки и кучета в града на 12 януари. Импровизираните къщички са направени от бракувани автомобилни гуми и непотребни строителни материали – дъски, плоскости, фибран и др. Къщичките ще бъдат разпределени в различни точки на града, в зависимост от количеството на бездомни животни по райони, съобщава БТА. Инициативата е организирана в социалните мрежи от фейсбук групата „Обичам Добрич“.

„Изненадана съм, че толкова много хора дойдоха и съм изключително щастлива, че толкова много хора в Добрич обичат бездомните животни и са готови безкористно да помогнат в създаването на по-добри условия за тях“, споделя Йоанна Дукова, която е един от организаторите на кампанията.

Йоанна Дукова, един от организаторите на „Къщички за котки и кучета от гуми“ в Добрич. Снимка: Преслав Атанасов

Гледайте видеорепортаж на БТА за акцията в Добрич (Видео – Григор Маринов. Монтаж – Димитър Апостолов):

От инициативата „Кастрирай и върни“ предупреждават, че гумите са силно токсични и могат да причинят сериозни здравословни проблеми на животните. По тази причина съветът е доброволците да използват безопасни материали за направата на къщички: дърво, стари шкафове, сандъци, хладилни кутии от стиропор, кашони. Отправя се апел щом започне да се затопля времето, къщичките от гуми да бъдат премахнати.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg