За контакт
info@dobrite.bg


Back

Доброволци направиха къщички за бездомните животни в Добрич

Доброволци направиха къщички за бездомните животни в Добрич
Акция "Къщички за котки и кучета от гуми" в Добрич. Снимка: Преслав Атанасов
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Десетки доброволци от Добрич се включиха в инициативата за построяване на мобилни къщички за бездомни котки и кучета в града на 12 януари. Импровизираните къщички са направени от бракувани автомобилни гуми и непотребни строителни материали – дъски, плоскости, фибран и др. Къщичките ще бъдат разпределени в различни точки на града, в зависимост от количеството на бездомни животни по райони, съобщава БТА. Инициативата е организирана в социалните мрежи от фейсбук групата „Обичам Добрич“.

„Изненадана съм, че толкова много хора дойдоха и съм изключително щастлива, че толкова много хора в Добрич обичат бездомните животни и са готови безкористно да помогнат в създаването на по-добри условия за тях“, споделя Йоанна Дукова, която е един от организаторите на кампанията.

Йоанна Дукова, един от организаторите на „Къщички за котки и кучета от гуми“ в Добрич. Снимка: Преслав Атанасов

Гледайте видеорепортаж на БТА за акцията в Добрич (Видео – Григор Маринов. Монтаж – Димитър Апостолов):

От инициативата „Кастрирай и върни“ предупреждават, че гумите са силно токсични и могат да причинят сериозни здравословни проблеми на животните. По тази причина съветът е доброволците да използват безопасни материали за направата на къщички: дърво, стари шкафове, сандъци, хладилни кутии от стиропор, кашони. Отправя се апел щом започне да се затопля времето, къщичките от гуми да бъдат премахнати.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg