За контакт
info@dobrite.bg


Back

Кметът на Ямбол дарява заплатата си за лечение на болно момиче

Кметът на Ямбол дарява заплатата си за лечение на болно момиче
Валентин Ревански, кмет на Община Ямбол. Снимка: Община Ямбол
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански ще дари месечната си заплата за лечението на Роберта Христова от Ямбол, която повече от 2 години се бори с левкемията.

От пресцентъра на общината в Ямбол допълват, че кметът всеки месец дарява заплатата си за талантите на Ямбол или в помощ на нуждаещи се деца и ученици, каквото е било обещанието му при встъпването му в длъжност.

Роберта Христова от Ямбол. Източник на снимката: Община Ямбол

Сега пред Роберта Христова се е открила нова възможност за лечение: експериментална и скъпоструваща CAR T-cell терапия, която се извършва само в Израел, САЩ и Китай. От клиника в Тел Авив са предложили предварителна цена за лечение на стойност от 816 000 лева. Тази сума е непосилна за нейното семейство, което се уповава на добрината на хората.

Валентин Ревански, кмет на Община Ямбол. Снимка: Община Ямбол

Според визитката на кмета Валентин Ревански в сайта на Община Ямбол той е общественик и предприемач, създал стотици работни места в Ямбол и областта чрез бизнеса си. Дарител е на нуждаещи се, на спортни клубове, за благоустрояване на площадки за отдих в Ямбол, на фондация „Енчо Керязов“ за подпомагане на деца таланти.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: Община Ямбол.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg