За контакт
info@dobrite.bg


Back

Кметът на Ямбол дарява заплатата си за лечение на болно момиче

Кметът на Ямбол дарява заплатата си за лечение на болно момиче
Валентин Ревански, кмет на Община Ямбол. Снимка: Община Ямбол
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански ще дари месечната си заплата за лечението на Роберта Христова от Ямбол, която повече от 2 години се бори с левкемията.

От пресцентъра на общината в Ямбол допълват, че кметът всеки месец дарява заплатата си за талантите на Ямбол или в помощ на нуждаещи се деца и ученици, каквото е било обещанието му при встъпването му в длъжност.

Роберта Христова от Ямбол. Източник на снимката: Община Ямбол

Сега пред Роберта Христова се е открила нова възможност за лечение: експериментална и скъпоструваща CAR T-cell терапия, която се извършва само в Израел, САЩ и Китай. От клиника в Тел Авив са предложили предварителна цена за лечение на стойност от 816 000 лева. Тази сума е непосилна за нейното семейство, което се уповава на добрината на хората.

Валентин Ревански, кмет на Община Ямбол. Снимка: Община Ямбол

Според визитката на кмета Валентин Ревански в сайта на Община Ямбол той е общественик и предприемач, създал стотици работни места в Ямбол и областта чрез бизнеса си. Дарител е на нуждаещи се, на спортни клубове, за благоустрояване на площадки за отдих в Ямбол, на фондация „Енчо Керязов“ за подпомагане на деца таланти.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: Община Ямбол.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg