За контакт
info@dobrite.bg


Back

Курсантът от Военния университет Иван Станоев спаси жена при катастрофа

Курсантът от Военния университет Иван Станоев спаси жена при катастрофа
Курсантът от НВУ Велико Търново Иван Станоев, спасил жена от катастрофирала кола. Снимка: radiovelikotarnovo.com
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

21-годишният курсант на Националния военен университет във Велико Търново Иван Станоев спаси жена, пострадала при катастрофа. „При автомобилна катастрофа на главен път Е-79 на 15 декември 2019 година този добър човек взе адекватни мерки, като обездвижи счупената ми ръка, извика линейка и ме извади от колата, която 5 минути по-късно се запали. Радвам се че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора”, споделя в писмо до НВУ „Васил Левски“ пострадалата Анастасия Бойчева, пише Общинско радио Велико Търново.

Иван Станоев разказва, че инцидентът е станал около 15:30 часа в района на Симитли. Колата пред него изведнъж се отклонила от пътя и се ударила в билборд. Иван се притичва на помощ и се обажда за линейка. Забелязва, че от колата излиза дим и изважда жената от автомобила. След минути колата се самозапалва, а курсантът загася пламъците със своя пожарогасител.

„Мисля, че постъпих правилно, както трябва да постъпва всеки човек. За жалост никой не спря. Така са ме възпитавали моите родители, че трябва да се помага в беда. Имал съм много подобни случаи. Разстоянието Велико Търново – Сандански е 400 км и всяка седмица има поне по една катастрофа. Преди две седмици на магистралата за София жена беше спукала гума.  Имаше резервна и крик, но нямаше ключ да завие  болтовете. Сменихме гумата с мои колеги…”, споделя Иван.

Иван Станоев е от село Микрево, Благоевградска област. В НВУ учи „Мотопехотни и танкови войски”.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg