За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Коледни внучета“ посещават възрастни хора от крайните квартали на Габрово

„Коледни внучета“ посещават възрастни хора от крайните квартали на Габрово
"Коледни внучета" в Габрово. Снимка: Общински съвет по наркотични вещества - Габрово
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Младежи от Габрово посетиха крайни квартали на Габрово, за да зарадват възрастните хора там, съобщава Габрово Daily.  Бабите и дядовците завъртяха Колелото на късмета, за да видят какво ги очаква през Новата година, получиха парче от традиционната празнична баница с късмети, както и коледни сладки, картички и сувенири, изработени от младежите.

Ученици от СУ „Отец Паисий“ само за един следобед успяха да изпекат и украсят близо 200 курабийки. Коледната работилничка за сладки бе домакинствана от Дневния център за стари хора в Габрово, които им приготвиха домашна баница.

Инициативата се казва „Коледни внучета“ и е в подкрепа на възрастните хора от Габрово и се реализира за пета поредна година от доброволците на Младежкия съвет по наркотични вещества.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg