За контакт
info@dobrite.bg


Back

Спасителят на жена във влака: Това не е геройство, това е човещина

Спасителят на жена във влака: Това не е геройство, това е човещина
Петър Бонев спаси момиче след намушкване с нож във влак. Снимка: bTV
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

25-годишният Петър Бонев спаси младо момиче след намушкване с нож от непознат мъж. Инцидентът се случва във влака Пловдив – Варна на 24 ноември.

В едно купе пътуват момиче и момче, които не се познават. В същия вагон пътува и Петър Бонев, който се прибира към Стара Загора заедно със съпругата и детето си.

Съпругата на Петър чува викове. Младият мъж се втурва в купето и вижда момчето да нанася удари с нож в тялото на Виктория.

„Обърнах се и го ритнах, той се изправи, посегна към мен. Аз го ударих още веднъж. Той изпусна ножа“, разказва спасителят пред bTV. Нападателят скача от влака в движение, но Петър го догонва и залавя. Заедно с други хора от влака помагат да се спре кръвоизлива на пострадалото момиче, помагат и на пристигналите парамедици.

„Това да спасиш един човек не е геройство, това е човещина“, сподели в телевизионното си интервю Петър. Той е родом от пазарджишко село. Мечтае да ремонтира къщата в родното си село и да има здраво семейство.

„Вчера в магазина влязох да пазарувам. Срещна ме една жена и ме попита – „Вие ли сте момчето? Браво! Радвам се, че все още има такива хора“, разказва Петър. Той смята, че всички просто трябва да са по-човечни и да си помагат повече.

Кои са вашите съвременни народни будители, вашите герои днес? Кои са хората, които правят добри и достойни неща за своята общност, за своя квартал, за своя град? Споделете с нас техните истории и нека цяла България знае и се гордее с добрите българи днес! Пишете ни на info@dobrite.bg или във Фейсбук – „Добрите българи“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg