За контакт
info@dobrite.bg


Back

Спасителят на жена във влака: Това не е геройство, това е човещина

Спасителят на жена във влака: Това не е геройство, това е човещина
Петър Бонев спаси момиче след намушкване с нож във влак. Снимка: bTV
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

25-годишният Петър Бонев спаси младо момиче след намушкване с нож от непознат мъж. Инцидентът се случва във влака Пловдив – Варна на 24 ноември.

В едно купе пътуват момиче и момче, които не се познават. В същия вагон пътува и Петър Бонев, който се прибира към Стара Загора заедно със съпругата и детето си.

Съпругата на Петър чува викове. Младият мъж се втурва в купето и вижда момчето да нанася удари с нож в тялото на Виктория.

„Обърнах се и го ритнах, той се изправи, посегна към мен. Аз го ударих още веднъж. Той изпусна ножа“, разказва спасителят пред bTV. Нападателят скача от влака в движение, но Петър го догонва и залавя. Заедно с други хора от влака помагат да се спре кръвоизлива на пострадалото момиче, помагат и на пристигналите парамедици.

„Това да спасиш един човек не е геройство, това е човещина“, сподели в телевизионното си интервю Петър. Той е родом от пазарджишко село. Мечтае да ремонтира къщата в родното си село и да има здраво семейство.

„Вчера в магазина влязох да пазарувам. Срещна ме една жена и ме попита – „Вие ли сте момчето? Браво! Радвам се, че все още има такива хора“, разказва Петър. Той смята, че всички просто трябва да са по-човечни и да си помагат повече.

Кои са вашите съвременни народни будители, вашите герои днес? Кои са хората, които правят добри и достойни неща за своята общност, за своя квартал, за своя град? Споделете с нас техните истории и нека цяла България знае и се гордее с добрите българи днес! Пишете ни на info@dobrite.bg или във Фейсбук – „Добрите българи“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg