За контакт
info@dobrite.bg


Back

Гордейте се с родните си места

Гордейте се с родните си места
Паметник на Рачо Ковача в Габрово. Снимка: Добрите българи
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Преди 6 години, през 2013 г., няколко месеца след като създадох Добрите българи, в историческата ми страница Габрово – живият град започнах поредица с колажи за родния ми град под името „Гордея се, че съм габровец“. В нея разказвам любопитни факти за Габрово – градът със собствена планета, с чудеса като паметник в реката и кораб в гората, с първото новобългарско светско училище.

"Гордея се, че съм габровец" - кампания на "Габрово - живият град"

Споделям ви това с посланието да пазите родните си места и да разказвате за тях. Гордейте се с хубавите неща, които вашите селища и съграждани са дали на страната. И разказвайте за тях. Има смисъл. Защото от гордите факти на миналото се ражда самочувствието ни в настоящето и вдъхновението да направим нещо за общото бъдеще. И още нещо – България не е само в няколкото големи градове, в които се съсредоточава днес икономиката. Припомняйте си достойнствата на вашите родни места, защото иначе остават едни селища без памет, без надежда за бъдеще и накрая – без хора, които да намират смисъл там.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg