За контакт
info@dobrite.bg


Back

СУ „Боян Пенев“ в София дари храна на нуждаещи се с помощта на „Предай нататък“

СУ „Боян Пенев“ в София дари храна на нуждаещи се с помощта на „Предай нататък“
Защитено селище за лица с психични разстройства Русе. Снимка: Ваня Ананиева
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ваня Ананиева от „Предай нататък“ разказва как заедно с директорката на едно столично училище спасиха непотърсена храна и направиха щастливи 310 човека:

Едва ли има човек сред моите приятели, който да не знае за огромната ми любов към 125 СУ „Боян Пенев“ в София, моето училище. Днес ще ви разкажа за Венелина Николова, директор на 125 СУ. Преди броени дни Венелина се свърза с мен със следния казус: има една храна (около 250 кг кашкавал и 1 тон краставици), които стоят неизползвани, защото родители не взимат полагащата се храна по пакетите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. Когато обаче има един директор на място, храната не само може да се използва, но и да направи щастливи 310 човека.

Как става това?

1. Венелина не стои на едно място. Тя се интересува какво се случва в нейното училище.
2. Знае, че храна не се изхвърля. Още повече в днешни дни. Още повече, когато има безброй много гладни хора.
3. Свързва се с “Предай нататък”.
4. Ние се свързваме с домовете в Могилино.
5. Свързваме се и с домовете в Русе.
6. Димитър Стефанов и Росен Моллов от Quick Cargo Bulgaria LTD се организират и в рамките на няколко часа товарят храната и тръгват за Варна и Русе.

310 човека ще хапват кашкавал и краставици. Благодарение на всички по веригата.

С Георги Малчев благодарим и ви приканваме от сърце да ви пука. Точно както на Венелина. Гордея се, че те познавам! 

На снимката: Защитено селище за лица с психични разстройства Русе при доставката на храната.

„Добрите българи“ вече ви представи Ваня Ананиева от „Предай нататък“ в специалното ни интервю в рубриката „Добросторник“. Четете повече тук: Ваня Ананиева, която предава Доброто нататък. Споделихме с вас и още една добра новина: „Предай нататък“ събра дарения за 12 дома с над 1000 души в нужда

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg