Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Ваня Ананиева, която предава Доброто нататък

Ваня Ананиева, която предава Доброто нататък
Ваня Ананиева. Снимка: Личен архив
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Добрите българи“ представя Ваня Ананиева – основател на езикови училища „Интелект“ и на благотворителната кауза „Предай нататък“. Преди да започне интервюто, ще разкажа малко предистория как се запознахме с Ваня Ананиева. Връщам няколко години назад, когато участвах в курса по основи на маркетинга, който Георги Малчев води в СофтУни – въвеждащ курс за цялостната им програма SoftUni Digital. А сега се прехвърляме отново в настоящето, до началото на 2020 г. Получих покана от сутрешното предаване на БНТ „Култура.бг“ да представя в ефир сайта „Добрите българи“. Предложиха ми, при възможност, да гостувам в ефир заедно с представител на конкретна кауза, за която съм разказал в Dobrite.bg. Разбира се, на първо място се сетих за доброволческите групи на габровски майки, за които неколкократно съм писал и говорил. Или за ТърновоRuns. Но никой от тях не беше в София. Весела Димитрова от „Габровски майки и татковци“ ми даде предложението да разкажем за „Предай нататък“. Писах на Георги Малчев и той предложи в ефир да гостува самият създател на каузата – Ваня Ананиева. И така, на 3 януари, се запознахме с Ваня. Гостуването ни по БНТ може да гледате тук – „Култура.бг„. След ефир пихме по едно кафе и се разбрахме да ми „гостува“ и в „Добрите българи“.

Представи се…

Казвам се Ваня Ананиева и съм основател на езикови училища “Интелект”. Работя в сферата на езиковото обучение вече повече от 20 години, като за това време в нашите училища сме обучили повече от 40 000 човека. През 2009 г. създадох агенция за преводи и легализации, а шест години по-късно на бял свят се роди “Лудостта на Гения” – ескейп стая за малки и големи. Имам щастието кариерният растеж да се допълва с този в личен план – имам съпруг и две, вече не толкова малки, деца, които израснаха с „Интелект“. В свободното си време обичам да пътувам, да срещам нови хора и истории и да рисувам.

Каква е твоята добра кауза?

Моята добра кауза се роди преди 5 години, в една предколедна инициатива, която организирах за учениците на „Интелект“. Решихме да изработим картички и играчки, които впоследствие да продадем и със събраните средства – да помогнем на няколко дома за сираци и хора с увреждания. Така, за пръв път, се сблъсках с реалиите в домовете в България и с нуждите, които имат. Беше ясно. Можем да променим света, ако сме повече, ако сме заедно и ако всеки един от нас предава нататък.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg