За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Българската Коледа“ с благотворителен концерт на 25 декември

„Българската Коледа“ с благотворителен концерт на 25 декември
Българската Коледа
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Благотворителният концерт на „Българската Коледа“ ще бъде на 25 декември от 20:00 ч. и ще се излъчва пряко в ефира на Нова телевизия, БНР и БНТ Свят.

Основната цел на 17-ото издание на „Българската Коледа“ е да се осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация на нуждаещите се деца. Кампанията е под патронажа на Президента на Р България Румен Радев. Темата на кампанията тази година е „Да дарим бъдеще на болните деца“.

„Българската Коледа“ през 2018/2019 г.

Дарителската кампания на „Българската Коледа“ през 2018/2019 г., посветена на децата с тежки заболявания и увреждания, е успяла да набере 2 440 000 лв. Със средствата в рамките на 16-ото издание на благотворителната инициатива, са подпомогнати 551 деца със сумата от 853 162 лв. Общо 464 от тях са получили средства за рехабилитация; 63 деца са подпомогнати за осъществяване на скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 24 деца с неврологични заболявания са дарени средства за медицински изделия и помощни средства.

„Българската Коледа“ е дарила на 19 лечебни заведения от цялата страна модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение на обща стойност 1 585 770 лв. Апаратура са получили университетски и многопрофилни лечебни заведения в София, Варна, Габрово, Добрич, Плевен, Пловдив, Силистра, Стара Загора.

Всеки, който иска, може да подкрепи каузата, като изпрати SMS на номер 1117 или се обади на 0900 1117. 

Източник: www.bgkoleda.bg

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg