За контакт
info@dobrite.bg


Back

С дарение от Германия отново има социална кухня в град Елена

С дарение от Германия отново има социална кухня в град Елена
Град Елена. Снимка: "Балканджии от сърцето на България"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

За пета година храната в социалната кухня в град Елена се осигурява с дарения от немската благотворителна организация „Помощ за България“. Председател й д-р Юрген Мюлер е посетил отново балканджийското градче, съобщават от Община Елена. Поредното дарение за социалната кухня е от 2000 евро.

Храната се приготвя в Домашния социален патронаж, в който с парична помощ от фондацията през годините са подменени вентилационната система, част от оборудването, закупен е автомобил за социалното заведение.

За социалната кухня през тази зима бе направено и още едно дарение, с което ще се продължи услугата с още един месец. Над 1000 лв. са събрани от местния бизнес на традиционна новогодишна среща, която този път е имала благотворителна цел.

Храната от социалната кухня за 25 потребители се доставя по домовете им в град Елена и селата Марян, Руховци, Константин и Беброво. С тази услуга се помага на хора, изпаднали в затруднение, без или с ниски доходи и самотно живеещи възрастни, които имат нужда от топла храна през зимните месеци.

Пожелаваме си повече българи да даряват за съгражданите си в нужда и да изчезне нуждата да чакаме на помощ и дарения отвън. „Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg