Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

С дарение от Германия отново има социална кухня в град Елена

С дарение от Германия отново има социална кухня в град Елена
Град Елена. Снимка: "Балканджии от сърцето на България"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

За пета година храната в социалната кухня в град Елена се осигурява с дарения от немската благотворителна организация „Помощ за България“. Председател й д-р Юрген Мюлер е посетил отново балканджийското градче, съобщават от Община Елена. Поредното дарение за социалната кухня е от 2000 евро.

Храната се приготвя в Домашния социален патронаж, в който с парична помощ от фондацията през годините са подменени вентилационната система, част от оборудването, закупен е автомобил за социалното заведение.

За социалната кухня през тази зима бе направено и още едно дарение, с което ще се продължи услугата с още един месец. Над 1000 лв. са събрани от местния бизнес на традиционна новогодишна среща, която този път е имала благотворителна цел.

Храната от социалната кухня за 25 потребители се доставя по домовете им в град Елена и селата Марян, Руховци, Константин и Беброво. С тази услуга се помага на хора, изпаднали в затруднение, без или с ниски доходи и самотно живеещи възрастни, които имат нужда от топла храна през зимните месеци.

Пожелаваме си повече българи да даряват за съгражданите си в нужда и да изчезне нуждата да чакаме на помощ и дарения отвън. „Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg