Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

„Дивите животни“: Не изхвърляйте боклук в хралупи, там гнездят птици

„Дивите животни“: Не изхвърляйте боклук в хралупи, там гнездят птици
Сини синигерчета. Снимка: Фондация "Дивите животни"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От Фондация „Дивите животни“ разпространиха призив да не изхвърляме опаковки и остатъци от храна в дупки по дърветата в града, защото именно в тези хралупи много птици свиват гнезда, излюпват и отглеждат малките си. Публикуваме и посланието на „Дивите животни“:

„Вероятно ще ви се види странно под снимка на пораснали бебета сини синигери да си говорим за боклуци и за това къде си изхвърляме отпадъците. Съвсем скоро ще разберете връзката.

Тези вече пораснали до младежи сини синигерчета бяха събрани едно по едно, общо 9 броя, в близост до дърво с хралупа, в която са израснали и са били усърдно хранени от техните миниатюрни родители. За жалост дървото се намира до магазин от голяма верига за хранителни стоки. Виждали сте, няма как да не сте, как в различни дупки по дърветата в града, цепки и какви ли не още места и местенца, има пъхнати, оставени, хвърлени там отпадъци – опаковки от вафли, пликчета от чипс, салфетки, парченца останали сандвичи и т.н.

Нашите пациенти, деветима на брой, са расли в нещо, което някой е пуснал, хвърлил, заврял, забутал в хралупата, в която са били те. В резултат на това, целите са омазани с това разлагащо се нещо с миризма на развален кашкавал.

Идва моментът да напуснат хралупата, защото са пораснали, тръгват да излизат и… не могат да летят, защото перата им са безвъзвратно повредени и омазани. Падат на земята и до там. Вероятно няколко от тях има умряли вътре в хралупата в тази смрад.

Докато не сменят перата си те не могат да летят, а това ще отнеме много време, ако въобще оцелеят след всичко това.

Та, ето я връзката с отпадъците на човеците и местата за изхвърляне на отпадъци. Човекът, причинил това, със сигурност изобщо не си е давал сметка какво прави, изхвърляйки сандвич или нещо подобно в дупка на дървото до магазина.

Добре е да си даваме сметка, че не сме сами в този град и всяка цепнатина в него е пълна с живот. Добре е да мислим за последствията от действията си.“

Източник на информация: „Дивите животни“

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg