За контакт
info@dobrite.bg


Back

Четирима приятели се организираха да почистят река Марица

Четирима приятели се организираха да почистят река Марица
Кадър от видео по време на почистването на Марица. Снимка: Павел Димчев
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

22-годишният Павел Димчев от Първомай и още трима негови приятели се организират и почистват бреговете на река Марица в Пловдив, пише Trafficnews. Идеята за събирането на боклук от залените площи се е родила, докато един ден Павел се разхождал с приятели по река Марица и се натъкнали на неприятната гледка – цветни пластмасови торбички и други отпадъци били покрили прекрасна зелена полянка.

Четиримата приятели обличат дъждобрани, слагат ръкавици и изчистват нерегламентираното сметище.

Павел и приятелите му се надяват тяхното послание да бъде чуто и повече хора да почистват след себе си. Павел споделя:

„Както знаете, нашата природа в България и по света е замърсена (от нас, хората) и решихме да не казваме “съсипаха я тая държава” и да чакаме някой да я оправи, а решихме да действаме и това е само една малка крачка. Заснех всичко това за да може да се покаже на вас. Не е нужно да се прави нещо голямо, за да почистим всичко, а всеки от нас, ако си събира и изхвърля боклуците в кошчето, нещата ще се променят, а ако решите да вдигнете боклук от земята, хубаво за самите вас!“ Павел публикува и видео с посланието в собствения си Фейсбук профил:


За написването на статията са използвани следните източници на информация: Trafficnews.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg