За контакт
info@dobrite.bg


Back

Четирима приятели се организираха да почистят река Марица

Четирима приятели се организираха да почистят река Марица
Кадър от видео по време на почистването на Марица. Снимка: Павел Димчев
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

22-годишният Павел Димчев от Първомай и още трима негови приятели се организират и почистват бреговете на река Марица в Пловдив, пише Trafficnews. Идеята за събирането на боклук от залените площи се е родила, докато един ден Павел се разхождал с приятели по река Марица и се натъкнали на неприятната гледка – цветни пластмасови торбички и други отпадъци били покрили прекрасна зелена полянка.

Четиримата приятели обличат дъждобрани, слагат ръкавици и изчистват нерегламентираното сметище.

Павел и приятелите му се надяват тяхното послание да бъде чуто и повече хора да почистват след себе си. Павел споделя:

„Както знаете, нашата природа в България и по света е замърсена (от нас, хората) и решихме да не казваме “съсипаха я тая държава” и да чакаме някой да я оправи, а решихме да действаме и това е само една малка крачка. Заснех всичко това за да може да се покаже на вас. Не е нужно да се прави нещо голямо, за да почистим всичко, а всеки от нас, ако си събира и изхвърля боклуците в кошчето, нещата ще се променят, а ако решите да вдигнете боклук от земята, хубаво за самите вас!“ Павел публикува и видео с посланието в собствения си Фейсбук профил:


За написването на статията са използвани следните източници на информация: Trafficnews.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg