За контакт
info@dobrite.bg


Back

Жители на Лом събират средства, помагат на каузи, предават отпадъци

Жители на Лом събират средства, помагат на каузи, предават отпадъци
Лом. Читалище "Постоянство". Снимка: сайт на Община Лом
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Жители на град Лом се обединиха за доброто на града и децата си. Повече от година те събират средства, помагат на различни каузи, предават пластмасови отпадъци, пише в. „Конкурент“.

Предали са 1,5 тона пластмасови бутилки, спечелили 1000 лв. и с финансова подкрепа от китайски бизнесмен, който отглежда лозя в село Станево, купили 6 инхалатора за детското отделение. Фирмата – производител им дарила два допълнително и в момента отделението разполага с 8. Дарители осигурили средства за занималнята в отделението, където вече има много играчки и книжки.

На Коледа всички новородени бебета в ломската болница са изписани с порадъци и шапки, ушити от специален плат.
16 зимни шапчици са изплетени от ломчанката Милена Цветкова.

От няколко месеца се организират благотворителни инициативи, в резултат от които е събрана сумата от 5200 лв. за веноскоп за детското отделение.

„Всички акции, които правим, не само помагат на деца и страдащи хора, а създават едно истинско гражданско общество“, споделя журналистът Камелия Обретенова, един от активистите в групата „Форум за Лом”.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: вестник „Конкурент“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg