Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Жители на Лом събират средства, помагат на каузи, предават отпадъци

Жители на Лом събират средства, помагат на каузи, предават отпадъци
Лом. Читалище "Постоянство". Снимка: сайт на Община Лом
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Жители на град Лом се обединиха за доброто на града и децата си. Повече от година те събират средства, помагат на различни каузи, предават пластмасови отпадъци, пише в. „Конкурент“.

Предали са 1,5 тона пластмасови бутилки, спечелили 1000 лв. и с финансова подкрепа от китайски бизнесмен, който отглежда лозя в село Станево, купили 6 инхалатора за детското отделение. Фирмата – производител им дарила два допълнително и в момента отделението разполага с 8. Дарители осигурили средства за занималнята в отделението, където вече има много играчки и книжки.

На Коледа всички новородени бебета в ломската болница са изписани с порадъци и шапки, ушити от специален плат.
16 зимни шапчици са изплетени от ломчанката Милена Цветкова.

От няколко месеца се организират благотворителни инициативи, в резултат от които е събрана сумата от 5200 лв. за веноскоп за детското отделение.

„Всички акции, които правим, не само помагат на деца и страдащи хора, а създават едно истинско гражданско общество“, споделя журналистът Камелия Обретенова, един от активистите в групата „Форум за Лом”.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: вестник „Конкурент“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg