За контакт
info@dobrite.bg


Back

Британец и българка събират разделно отпадъците си вкъщи

Британец и българка събират разделно отпадъците си вкъщи
Търновката Ралица Грънчарова и англичанинът Ник Хилт събират разделно отпадъците си още от вкъщи. Снимка: RegNews
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Търновката Ралица Грънчарова и англичанинът Ник Хилт събират разделно отпадъците си още от вкъщи, много преди те да се озоват в специалните контейнери. Двамата живеят в старата част на Велико Търново, пише местният сайт RegNews.

За целта двамата започнали да ползват торбички Easy Recycle, които имат функция на контейнери за разделно събиране на отпадъци. На лицевата им страна с надпис и картинка е посочено какво може и какво не може да се изхвърля в тях.

Изработени са от полипропилен – вид пластмаса, която е много устойчива и може да се рециклира. Ако се случи така, че целостта на комплекта се повреди, той също се превръща в отпадък – за жълтия контейнер, предназначен за пластмаса и метал. Торбичките не се перат, но могат да се мият. Когато ходим на излет сред природата, можем спокойно да ги сгънем и сложим в раницата си.  

За написването на статията са използвани следните източници на информация: RegNews.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg