За контакт
info@dobrite.bg


Back

Учител прави благотворителна изложба за деца с увреждания

Учител прави благотворителна изложба за деца с увреждания
Пламен Бойчев, Велико Търново, учител по изобразително изкуство. Снимка: Личен архив
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Учителят по изобразително изкуство Пламен Бойчев прави благотворителна изложба със свои картини „Децата – нашето богатство“ в помощ на деца и младежи с увреждания. Пламен преподава в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Изложбата е разположена в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старата столица до 29 февруари. Средствата ще бъдат предоставени на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга” във Велико Търново.

Самият Пламен страда от церебрална пареза на левите крайници. Заради това като ученик често е бил обект на подигравки от страна на връстниците си.

„Искам да кажа на хората, които са в моето положение, и най-вече на младежите и децата, които са по-чувствителни, че това, че сме различни, не ни прави по-лоши от останалите. Трудностите се преодоляват с много упоритост и постоянство. Когато човек иска нещо достатъчно силно и се бори за постигането му, в крайна сметка го постига. Аз исках да стана художник, вървях през цялото това време целеустремено към целта и го постигнах. И не само това. Въпреки че съм с увреждане, аз спортувам редовно, ходя на фитнес четири пъти в седмицата, вдигам тежести, карам колело. Изобщо живея един нормален живот, не по-различен от този на останалите хора, и правя всичко, което ми носи удовлетворение”, споделя Пламен пред местния вестник „Борба“.

Пламен Бойчев е от село Ресен. Бил на 16 години, когато организира в Свищов изложба за болни деца. Завършил е Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет. От 2007 г. преподава изобразително изкуство в Природо-математическата гимназия във В. Търново.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: в. „Борба“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg