За контакт
info@dobrite.bg


Back

Учител прави благотворителна изложба за деца с увреждания

Учител прави благотворителна изложба за деца с увреждания
Пламен Бойчев, Велико Търново, учител по изобразително изкуство. Снимка: Личен архив
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Учителят по изобразително изкуство Пламен Бойчев прави благотворителна изложба със свои картини „Децата – нашето богатство“ в помощ на деца и младежи с увреждания. Пламен преподава в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново. Изложбата е разположена в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старата столица до 29 февруари. Средствата ще бъдат предоставени на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга” във Велико Търново.

Самият Пламен страда от церебрална пареза на левите крайници. Заради това като ученик често е бил обект на подигравки от страна на връстниците си.

„Искам да кажа на хората, които са в моето положение, и най-вече на младежите и децата, които са по-чувствителни, че това, че сме различни, не ни прави по-лоши от останалите. Трудностите се преодоляват с много упоритост и постоянство. Когато човек иска нещо достатъчно силно и се бори за постигането му, в крайна сметка го постига. Аз исках да стана художник, вървях през цялото това време целеустремено към целта и го постигнах. И не само това. Въпреки че съм с увреждане, аз спортувам редовно, ходя на фитнес четири пъти в седмицата, вдигам тежести, карам колело. Изобщо живея един нормален живот, не по-различен от този на останалите хора, и правя всичко, което ми носи удовлетворение”, споделя Пламен пред местния вестник „Борба“.

Пламен Бойчев е от село Ресен. Бил на 16 години, когато организира в Свищов изложба за болни деца. Завършил е Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет. От 2007 г. преподава изобразително изкуство в Природо-математическата гимназия във В. Търново.

За написването на статията са използвани следните източници на информация: в. „Борба“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg