За контакт
info@dobrite.bg


Back

Деца изрисуваха с картини училището си

Деца изрисуваха с картини училището си
СУ "Свети Климент Охридски" в град Костенец. Снимка: БНР
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Общите усилия на ученици, учители и най-вече на учителя по изобразително изкуство Борис Котларов превръщат гимназията в град Костенец „Св. Климент Охридски“ в артистично пространство, подобно на художествена галерия.

Всички 24 класни стаи и кабинети в училището имат свой облик, който подсказва коя дисциплина се изучава там. Рисунките са създадени от самите деца. „Учениците правят училището, както им харесва, аз само им помагам. Но се получава някаква магия“, споделя преподавателят по рисуване Котларов.

Сред творенията на децата има барелеф на Кирил и Методий, пано на Св. Климент Охридски, дърворезба с родопски чанове, малък параклис, преобразен от децата и направен с облика на света Богородица.

Рисуването има и благотворен ефект. „Най-ценното от всичко е, когато участват деца при преобразяване на училището. Факт е, че те не рушат тогава. Те пазят онова, което са създали“, коментира директорът на училището Захаринка Кусарова .

За написването на статията са използвани следните източници на информация: Дневник, БНР, БНТ. Снимка: БНР

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg