За контакт
info@dobrite.bg


Back

В Операта в Бургас шият предпазни маски вместо костюми

В Операта в Бургас шият предпазни маски вместо костюми
В Държавна опера Бургас са започнали да шият предпазни маски вместо сценични костюми. Снимка: БНР
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

В Държавна опера Бургас са започнали да шият предпазни маски, които ще предоставят напълно безвъзмездно на общинските екипи в Бургас за доставка на храна на възрастни хора и на хора, които са под карантина заради заразата от коронавирус COVID-19.

Служителите на Операта ще могат да шият по 200 бройки маски на ден и така докато им свърши платът, с който разполагат. Той е бил предназначен за сценични костюми за премиерата на балета „Жизел“, която е трябвало да се играе в началото на април. Сега обаче премиерата е отменeна заради обявеното извънредно положение у нас и забраната за провеждане на събития.

Как можете да дарите в полза на болниците в Бургас?

Община Бургас обяви дарителска сметка, на която всеки желаещ може да дари за закупуване на апарати за обдишване, материали, консумативи в полза на болниците и социалните заведения в града.

Община Бургас
Банкова сметка за дарения
IBAN: BG 08SOMB91308424151744
Банка : „Общинска банка „АД
BIC: SOMBBGSF
Вид на плащане: 445100
Основание: Дарение – коронавирус    

Открита е и втора дарителска сметка за желаещите да подпомогнат възрастни и самотни хора, за които доброволци ще разнасят хранителни продукти и лекарства:

Община Бургас 
Банкова сметка за дарения 
IBAN: BG 08SOMB91308424151744
Банка : „Общинска банка „АД
BIC: SOMBBGSF
Вид на плащане: 445100
Основание:Коронавирус – провизии    

Доставка на храна и лекарства за самотни възрастни хора

Доброволци на Община Бургас могат да доставят храна и лекарства на възрастни, самотни и болни хора, които нямат възможност да излизат. Телефоните са следните: 0885 98 56 93, 0884 46 91 30. Поръчки се приемат всеки ден от 09:00 до 17:00 ч.

Важни телефони в Бургас във връзка с новия коронавирус

0889 60 10 20 – Денонощен Call център с кодово название „Корона“.

На него ще отговаря дежурно медицинско лице – по въпроси, пряко свързани с мерките срещу разпространение на коронавирус и здравословното състояние на гражданите, както и относно алгоритмите за реакция при различни случаи със съмнение за заразяване. Отчасти ще се предоставят и медико-социални консултации, а обадилите се ще бъдат насочвани към компетентни източници на информация.

Телефон за консултации на граждани за коронавируса: 112.

Телефони за въпроси, свързани с оказване на помощ и подкрепа на възрастните хора – към Домашен социален патронаж – Бургас: 056 813 463; 0879 65 66 60.

Телефони към Детска млечна кухня – Бургас – за заявки за доставка на храна до адрес: 0886 16 16 30; 0888 25 91 60.

Горещ телефон на Община Бургас – 056 841 560 (907 218) – можете да натиснете върху номера за безплатно обаждане; 0885 00 96 70.

Денонощна телефонна линия, на която граждани и организации могат да задават своите въпроси към Министерство на здравеопазването: 02 807 87 57.

Денонощен телефон към „Ситуационния център“ на Министерството на външните работи също отговаря денонощно: 02 948 24 04, 02 971 38 56.

Източници на информацията: БНР, Община Бургас – телефони, Община Бургас – дарителски сметки. Снимка: БНР

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg