За контакт
info@dobrite.bg


Back

Добро воскресе!

Добро воскресе!
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Добро воскресе! Не сте чували този поздрав на Великден, когато православните християни се поздравяват традиционно с Христос воскресе. Независимо дали сте религиозни или не, във Възкресение Христово има универсален философски смисъл, който е общочовешки. Не затваряйте очите, ума и съзнанието си за този смисъл.

След страданието, жертвите, усилията идва възкресение и нов живот. В православните храмове днес се пее: „Христос възкръсна от мъртвите, със смъртта си смъртта победи и на тия, които са в гробовете, дарува живот!“. Доброто победи злото. Това се случва в един ден от годината според православния християнски календар, често в друг ден според католическия християнски календар, а в отделния човек може да се случи неколкократно в годината или веднъж в живота, или никога. Християнският Великден е символ и рецепта как всеки отделен човек да стигне до собственото си възкресение. До онзи момент, в който неговото лично, дори най-обикновено, добро ще възкръсне за нов живот.

Възкресявайте и давайте нов живот на доброто в себе си и в другите хора. Христос воскресе, Добро воскресе, добри българи!

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто.

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg