За контакт
info@dobrite.bg


Back

Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света

Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Махатма Ганди казва прочутата мисъл: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“. Но невинаги трябва да се стремим към промяна. Светът днес се нуждае ту от промяна към по-добро, ту от съхранение на ценности, които за съжаление се губят. Затова неизменното нещо, към което трябва да се стреми човекът, не е промяната или успеха, а Доброто.

Доброто е първото свойство на света. Помните ли разказа от първата книга на Библията Битие за сътворението на света – независимо дали сте вярващи или не и в какво вярвате, този разказ има една много силна поука и затова го споделям. „Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина. Видя Бог, че светлината е добро нещо“ – ден първи. В следващите дни Бог създава сушата, моретата, растенията, небесните светила и животните. И в края на всеки ден от Сътворението се случва едно и също нещо: „И видя Бог, че това е добро.“ В края на Сътворението се казва: „И видя Бог всичко, що създаде, и ето, беше твърде добро.“ Светът е бил сътворен добър – не красив или успешен, а добър.

Само след създаването на човека в шестия ден липсва това изречение „И видя Бог, че това е добро“. Сякаш като знак за свойството на човека да избира какъв да бъде. Но ако това е първото свойство на целия свят около нас, то тогава избери това: „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg