За контакт
info@dobrite.bg


Back

Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света

Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Махатма Ганди казва прочутата мисъл: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“. Но невинаги трябва да се стремим към промяна. Светът днес се нуждае ту от промяна към по-добро, ту от съхранение на ценности, които за съжаление се губят. Затова неизменното нещо, към което трябва да се стреми човекът, не е промяната или успеха, а Доброто.

Доброто е първото свойство на света. Помните ли разказа от първата книга на Библията Битие за сътворението на света – независимо дали сте вярващи или не и в какво вярвате, този разказ има една много силна поука и затова го споделям. „Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина. Видя Бог, че светлината е добро нещо“ – ден първи. В следващите дни Бог създава сушата, моретата, растенията, небесните светила и животните. И в края на всеки ден от Сътворението се случва едно и също нещо: „И видя Бог, че това е добро.“ В края на Сътворението се казва: „И видя Бог всичко, що създаде, и ето, беше твърде добро.“ Светът е бил сътворен добър – не красив или успешен, а добър.

Само след създаването на човека в шестия ден липсва това изречение „И видя Бог, че това е добро“. Сякаш като знак за свойството на човека да избира какъв да бъде. Но ако това е първото свойство на целия свят около нас, то тогава избери това: „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg