За контакт
info@dobrite.bg


Back

Да намериш работа на непознат бездомен

Да намериш работа на непознат бездомен
Снимка: Пламен Петков
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Пламен Петков среща мъж с табелка „Търся си работа“, докато кара колело в София. Споделя негова снимка и послание на личния си фейсбук профил. Публикацията достига до десетки хиляди, ето и самото послание:

„Моля споделете. Преди малко докато карах колело видях този човек на кръстовището до метростанция Г.М. Димитров. Обикаля София от няколко дни и търси работа и след като му отказали на доста места днес е написал тази табела. Предложих му пари, но ги отказа със сълзи на очи, каза че не иска на готово, а иска да работи. В момента живее буквално на улицата, на 200 метра от това кръстовище в един изоставен строеж. Показа ми лична карта и каза, че е работил като дърводелец, бояджия, домашен майстор и още доста неща, дори е работил в бижутерия. Направи ми впечатление, че говори доста интелигентно, има богат речник, не е луд, но в момента няма дори GSM за връзка с него. Ако някой може да му помогне нека ми пише или отиде на място при него.“

Снимка: Пламен Петков

Човекът от снимката е Божидар Димитров. След развод, останал без дом и без работа. Приютява се в рухнала сграда в София. Опитал и в социален дом, но без работа издържал само ден. Затова излязъл на булеварда с табелка „Търся си работа“. Там среща Пламен, който пише съобщение във Фейсбук.

Само след ден, Божидар вече има подслон, прехрана и работа. Предложила му я е Габриела: „Работата му е свързана с обща работа в градина. Портиерска работа е, лека работа. Трудно е да вземеш човек от улицата, но точно в това се изразява и доброто. Трябва да поемаме такива рискове, да вярваме, че хората са добри и да се опитаме да им помогнем с каквото можем“.

Пламен вече е обновил посланието към снимката на Божидар и пише: „Благодаря на всички, човекът е добре. Намери си много спокойна работа и дом за живеене. Бъдете здрави и не си завиждайте, а си помагайте.“

Източник на информацията: В статията е използвана информация и от Нова телевизия.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg