За контакт
info@dobrite.bg


Back

81-годишният дядо Вълослав дари пенсията си от 219 лв. за болница

81-годишният дядо Вълослав дари пенсията си от 219 лв. за болница
Вълослав Стратев дари пенсията си за болницата във Видин. Снимка: БТВ
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

81-годишният Вълослав Стратев от врачанското село Добролево дари цялата си пенсия от 219 лв. за лекарите от болницата във Видин. Навремето дядото е бил фелдшер в селската здравна служба и завинаги е останал свързан с професията.

Решава дарението му да отиде във видинската болница, защото помни доброто отношение на лекарите там към неговите пациенти и към него самия като специалист. Дядо Въло е уважаван и от съседите си в Добролево. Той пише и издава стихове, прави хумористични публикации и описва живота си в дневник вече 31 години. Вълослав Стратев споделя: „Моята автобиография е шарена като ромските шалвари. Много съм патил и съм страдал.“

Не спира да дарява и да се шегува със себе си, че е архонт на сиромашията – „Позволявам да помагам на бедни хора, обикновени хора. Давам, помагал съм, каквото съм можал, но това е дребна работа.“

Източник на информацията: БНТ (ВИДЕО), БТВ (ВИДЕО)

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg