Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Доброволци от Велико Търново и Трявна ремонтират детска болница

Доброволци от Велико Търново и Трявна ремонтират детска болница
Доброволци от ТърновоRuns почистват детската белодробна болница в "Царица Йоанна" в Трявна. Снимка: ТърновоRuns
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Доброволците от TarnovoRuns се организира за доброволно почистване и боядисване на Детската белодробна болница „Царица Йоанна“ в Трявна. Те пропътуваха разстоянието от Велико Търново до Трявна с влак и заедно с доброволци от балканджийското градче боядисваха помещенията в болничната сграда на 1 декември.

Ето какво споделиха организаторите след доброволческата си акция: „Може ли да повярвате, че това е ТРЕТАТА болница, на която подаваме ръка!? За всички хора това трябва да е дълг така, както лекарите там самоотвержено помагат на нас хората. Не да търсим оправдания, а начини! Не да драскаме извинения, а ДЕЛА! Единствената белодробна болница у нас „Царица Йоанна“ гр. Трявна има нужда от ПОМОЩ! Нашите 4 часа там са просто капка в морето. Но все пак, НИЕ УСПЯХМЕ! Много замесени хора и една голяма стъпка напред. „

Детската специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“ в гр. Трявна е единствена болница в страната, предназначена за дълготрайно лечение на деца с хронични белодробни заболявания и туберкулоза. Създадена е в годините на Втората световна война със средствата от фонд Н. В. Царица Йоанна, съпруга на цар Борис ІІІ.

Кои са вашите съвременни народни будители, вашите герои днес? Кои са хората, които правят добри и достойни неща за своята общност, за своя квартал, за своя град? Споделете с нас техните истории и нека цяла България знае и се гордее с добрите българи днес! Пишете ни на info@dobrite.bg или във Фейсбук – „Добрите българи“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg